Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se doma vyměnit lepené sklo?

Od: mick* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, po kroupách mi prasklo čelní sko je lepené, sehnal bych jiné, použité, jelikoš je lepené, dá se to doma vyměnit, případně jaky je postup? díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

Tak na žigulíku jsem to vyměnil tak,že jsem na autě ponechal původní gumové těsnění, abych ušetřil, jak jinak, do něj jsem vložil zelený drát používaný vojenskými spojaři, měl jádro z ocelových drátků, s pomocí kamaráda jsem do těsnění , do jeho spodní části částečně vložil sklo, postupně jsme to napasovávali tak, že jsme sklo tlačili hranou na těsnění a v tomto místě tahali drát z těsnění ven, na druhý pokus se to povedlo a sklo tam "vklouzlo."

Dokončil jsee to tak, že jsem injekční stříkačkou pod těsnění vpravoval prostředek REZISTIN, tak dlouho až tekl ven...

rezistin zatuhnul a sklo ve starém těsnění drželo a těsnění těsnilo, a to ještě 10 let, do sešrotování auta

jarda3*
hodnocení

0x

Tazatel asi mysli sklo lepene na karoserii - da se to ale je to dost pracne a jsou potreba minimalne prisavky na drzeni skla a poradna vytlacovaci pistole na kartusi.

doplněno 10.06.13 18:10:

Taky vyriznuti stareho skla je problem, jsou na to specialni rezaky...

doma se dá vyměnit,strunou okno vyřízneš,nepoškodit bauset,pak se musí karoserie očistit,odmastit,nanést primer co je k lepidlu,pak nanést lepidlo,je opravdu potřeba pořádnou výtlačnou pistol(nejlepší je elektrická)pak okno nasadit i s bausetem a sadit rovnoměrně.po té přitáhnout a zafixovat(lze použítstahovací kurtu a klínky.u použitého skla je velká pravděpodobnost prasknutí,osobně bych si to dal do servisu co dělají skla,cena je kapku vyšší ale se zárukou a odbornou montáží

mick*
hodnocení

jelikoš jsem byl pred pár dny vytopen a měl jsem v domě 1 metr vody a přišel o vše doma, ještě mi včera nakonec kroupy zničily auto, tupky na laku a nejsvíce to odneslo sklo, taakže nenmám moc financí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]