Nejste přihlášen/a.
Zdravím je možný,že to je baterkou když neroztočí startérem a jenom cvaká cívka,když jsem jí napojil na nabíječku tak protočí,je možný že by odešel článek v baterce nebo kolik potřebuje startér proudu naměřil jsem na ní 12,45,mám to do traktůrku na autě jsem naměřil 12,69V.
Pokud má těch 12,69V, je nabitá. Ovšem jestli se netočí startér, buď je problém v něm (pokud je malý pokles napětí na baterce), nebo je baterka na vyhození (pokud je pokles napětí obrovský - nemá sílu na roztočení startéru)
tak ted jsem ji zkoušel změřit po startování startérem protočí a pokles napětí bylo mezi 10-9V.A zpátky se vracela pomalu na těch 12,30V.Ale předtím před zkoušením jsem ji měl na nabíječce zhruba na pár minutek tak nevím
Napětí může záviset na stavu napětí, teplotě atd. Důležité je, co to napětí dělá při zátěži. Třeba při rozsvícení hlavních světel by nemělo klesnout víc jak o pár desetin voltu. (Pokud není v autě, tak např připojení 12V/45W žárovky) A jaké je napětí na baterce při pokusu o starování? To by nemělo jít cca pod 8 V. Je baterka nabitá?
Váš problém může mít několik příčin: 1. Akumulátor vadný. Většinou se zde hovoří o měření napětí při různém režimu spotřeby,to je pravda. Zapomínáte ale změřit hustotu elektrolytu (pokud je elektrolyt přístupný). Dobrý a správně nabitý článek akumulátoru musí mít požadovanou hustotu elektrolytu.Vadný a nebo nenabitý článek má malou, nebo neměřitelnou hustotu, hustoměrem k tomu určeném. Tento parametr - hustota, je nejspolehlivější parametr při posuzování výkonnosti akumulátoru. 2. Nedostatečně upevnění spole výkonového kabelu ke startéru a k ukostření akumulátoru. Nedostatečné spojení (zaoxidované a pod) není schopno přenést-propustit, dostatečný proud (řádově 100 A a více ), potřebný pro spouštěč. 3. Vadný spouštěč. Pokud se neprotáčí a jen cvaká, nejčastěji bývají nedoléhající uhlíky, vadný stykač pro sepnutí silového proudu pro startér. Vyběhané ložisko pastorku spouštěče.To způsobuje,že rotor spouštěče se dotýká statoru, čím je ve své rotaci velmi bržděn. Tyto závady se dají odstranit v domácích podmínkách , pokud startér není celkové devastován. Příjemný načatý nový týden - miro
Už jsem to rozchodil,byla špatná kostra,ale chtěl jsem se tě zepat miro,kontrolka dobíjení má svítit když už je motor nastartovanej nebo zapneš klíček rozsvítí se kontrolka a jak chytne motor tak se vypne?
zapneš klíček kontrolka svítí , nastartuješ kontrolka zhasne a ty bys měl na baterii naměřit 13,8-14,2V
jo,ale mě ta kontrolka pořád nesvítí,nevíš o nějakém schématu jak to jde od baterie do spínačky na startér až po altík?(relé).
Kontrolka nabíjení, nakonec všechny kontrolky, mohou být zapojeny na tzv.trvalé světlo a nebo trvalou tmu. To znamená, že při zapnutí klíčku zapalování buď svítí a nebo nesvítí. Při chodu motoru a správné činnosti se kontrolka chová opačně- tedy se rozsvítí a nebo zhasne. V současné době se převážně používají kontrolky, které při zapnutí svítí a při správné funkci kontrolovaného zhasnou. Má to jednu nevýhodu a to, když se kontrolní žárovka poškodí - spálí ( nesvítí) apod., signalizuje to v podstatě, že je vše o.k. , ale nemusí tomu tak být. - Hezký den -miro
doplněno 11.06.13 08:39:Jelikož se jedná o traktůrek, předpokládám starší výroby, by se mohlo jednat o toto zapojení - viz přiložené schéma. Jinak existuje mnoho jiných variant zapojení jak při použití dynama tak při použití alternátoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.