Nejste přihlášen/a.
Ahoj!
mám problém s přívěsným vozíkem. Ten jsem si půjčil na převoz písku. Naplnil jsem jej podle instrukcí zhruba do 2/3 výšky. Po odevzdání se přišlo na to, že vozík je prohnutý. Bohužel jsem nekontroloval výchozí stav vozíku, takže nevím zda to bylo už nějak načaté nebo zda to už bylo rovnané. Takže mám nyní zajistit opravu - narovnání. Nemáte prosím někdo zkušenosti jak to udělat, pokud možno levně? Zatím jsem zjistil, že bude potřeba asi sundat korbu a prohnuté Lko za pomocí autogenu narovnat. Bohužel mám zatím jen přiložené fotografie, ale podle nich se mi zdá, že ten ohnutý nosník je pouze to cca půl metrové Lko :-o Tedy nosnost asi podstatně menší než se ten co mi jej půjčoval domníval...
FOTOGRAFIE ZDE
Na fotografiích s pískem je vidět, že vozík nebyl přeložený...
Díky moc za rady.
doplněno 09.06.13 21:22:
obrazek
Autogen netřeba, jde to vyrovnat za studena. Odmontuj osu. Na podlahu korby polož ocelový kvádřík nebo kostku o váze kolem 20 kg, a ať Vám ho někdo tlačí k rovnané stěně. (Vypůjčit si ho od nějakého kováře). Pak jednoručním 3-kilovým kladivem mlátit proti kostce a plech vyrovnat-běžný úkon. Pak podložit na koncích, na podlahu v rohu v místě ohybu položit kostku z tvrdého dřeva, a vymlátit palicí 10 kg. Plech a Lko jsou výlisek, jak se toho dotknete autogenem, začne se to nekontrolovatelně kroutit. Pro kováře běžný pracovní úkon.
Jen orientačně - kolik kilogramů nebo tun Vám majitel doporučil naložit? Neudáváte rozměry vozíku ani výšku korby, ani nic jiného, těžko tedy říci...
No schvalne si zmerte vozik, vrstvu pisku, spocitejte objem a vynasobte 1600kg na m3... Myslim, že tam bylo dost přes tunu Ja vezl jednou 400l betonu, byla to v podstate hromadka uprostred a podobny vozik mel dost. Ono se to nezda. Misto rovnani bude mozna lepsi sehnat nove dily od vyrobce...
Dnes se teto profesi spis rika zamecnik Cili nejaka zamecnicka firma, nebo obecne firma, co dela tzv. kovovyrobu...
Ano, zvládne to i zámečník s delší praxí.Zeptejte se v nějaké vsi večer v hospodě, kdo dělá doma zámečnickou, oni Vás nasměrujou.Když to k němu přivezete, sám si připravíte a on bude jen rovnat, tak maximálně 500 Kč.Ten vozík vypadá jak hračka pro děti," konstruktér" by měl chodit kanálama. Před rovnáním si vyndejte všechny žárovky z osvětlení, vibrace by je poškodily.
Děkuji moc @kjanik za opravdu cenné a fundované rady! Žárovky vyndám to není problém. Jak jinak bych ještě měl připravit? Asi sundat blatníky. Ale jinak asi nic, musím to tam dovézt po vlastní ose...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.