Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Originální díly vs. druhovýrova

Od: jozef74 odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

na moji Felicii nastal čas na výměnu vzduchového filtru a ložisek zadních kol, má otázka směřuje k tomu, zda mám koupit "originál" ložiska třeba SKF, nebo FAG (cena ca. 600 Kč/ks), nebo neoriginální od neznámáho výrobce, eventuálně STARLINE za ca. 150 Kč/ks.

Totéž u vzduchového filtru, koupit STARLINE za 120 Kč, nebo MANN za 470 Kč (ev. BOSCH za ca. 300 Kč)?

Jakou máte zkušenost s levnými díly od méně renomovaných značek, eventuálně s dílami od "bůh ví koho"= made in PRC, které se prodávají jako alternativní za 1/3 ceny originálu?

Díky Jozef

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

ložiska jen značkové... vzducháč-postačí např. polský filtron.. starline mam jen baterku jinak to raději neberu.. je to jen přebal a nikdy nevíš co v tom bude.. a ložiska bych raději neriskoval ...to už raději ten filtr :D

jozef74
hodnocení

:)Díky, ja vezmu asi obé orig, protože neorig vzducháč je na prd, zvýši tak akorát spotřebu:(

hodnocení

2x

Všeobecně-díly zn.Starline nebrat,max pokud chcete dát do kupy skrz prodej aby to chvíli vydrželo!pokud chcete ještě delší dobu provozovat raději SKF atd.

hodnocení

0x

Radči si kupte originál, sice stojí více peněz, ale ta kvalita je někde jinde.

erikch*
Gyvere,už to tu bylo x krát a stále dokola,co si automobilka nevyrobi sama nelze považovat ani za originál a a i za druhovyrobu...je toho mraky.jedna se třeba o chladiče,startery,altiky,snímače,kabelaz,vyfuky,tlulice,komplet světlomety a tak bych tu mohl psát hodinu...takže řeči typu ze jen origo jsou nesmysly.poněvadž originálem je totéž od třeba pěti výrobců,podle toho co se zrovna automobilce povedlo cenové nasmlouvat...příště prosím nepodlehat řekl.sloganum,ze "pouze originál" a víc přemýšlet...

repkin*
hodnocení

0x

Starline bych negral. Ložiska do Fábky dávam FAG, filtr Mann nebo Bosch, je to přeci jen trošku značka oproti starline. Nejmenované mám destičky Pride a jsou docela dobré.

gumidek*
hodnocení

0x

Filtr oleje MANN na 100% (VIKA,UFI se rychle zacpou a pak obtokáčem protéká nefiltrovaný olej a filtrace tak zaniká) kellyna za 160,-

Vzducháč je super Filtron (růžová guma a žluté papírové lamely filtru) do 100,-

Ložiska jen špičkové výrobce SKF,FAG,...

tomaslad*
hodnocení

0x

Starline je nahodou super znacka, kvalitni a levna a funguje to, niceho se neboj. Jak koupil 5 litru Starline olej, 10W40 a jsem nadsen... krasne a levne jsem s nim naimpregnoval venkovni drevene schodiste a nema to chybu : )

10.06.13 19:48

Tomaslad-*palec*

op9fivos
hodnocení

0x

Vzduchové filtry Vika, Starline atd.. vše OK. Na tom není co zkazit. Naposledy jsem je kupoval za cca 50Kč.

Zadní kuželíková ložiska občas čínu(starline) dám a nikdy nebyl problém. Tyhle ložiska nejvíce trpí nesprávnou montáží a to že na ložisku bude SKF nikoho nezachrání. Sám jezdím cca 200tis km zadní ložisko VIKA a stále drží. Je ale pravda, že dopředu bych si VIKU nedal.

Naposledy jsem kupoval kvalitní za pár pěněz zde.

cc-autodily.cz/...

hodnocení

0x

ted sem to měnil sada ložisek na jednu stranu zadního kola na felicii od MEYLE -sou to němci a mám s nimi zatím jen dobré skušenosti -250kč

skoda-club.net/...

op9fivos

Meyle je vlastně německý starline. Prakticky nic nevyrábí. Vetšina jeho produkce je překoupená Čína, Turecko jako VIKA, AQ, at...

Jediná věc, co je opravdu lepší, je Meyle HD.

Ale jak si říká, věř a víra tvá tě uzdraví.

doplněno 10.06.13 19:27:

Ten Certifikát kvality dílů, který si Meyle samo sobě vydalo je minimálně úsměvný. *smich* No Starline si vydal takový certifikát také.

Meyle dává záruku 4 roky jen na věci HD, zatímco Starline dává 3roky skoro na všechno.

Je to prostě jedna banda. Starline je česká a Meyle německá.

mgparts.cz/...

osobně mám na oktávce od nich ložiska v předním kole cca 25000km pohoda

byl sem i na školení automechaniků fy meyle tady v čechách a co sme pokecali s ostatníma tak sem na ty díly žádný tragický názory nezaslechl spíš naopak a to že na ty díly dávaj 4 roky záruku taky o něčem vypovídá

0000567
hodnocení

0x

Je to sázka do loterie,jsou druhovýrobní díly které vydrží co originál ale zažil jsem i takové co vydržely třeba jen měsíc...na vzduchovém filtru asi není co pokazit,tam je to jedno...ale ložiska asi originál

Jo a na ty ložiska oblzvlášť pozor při montáži,můžou být třeba z titanu ale když třeba jen o trochu nedodržíš montážní postup je po nich,jsou strašně náchylná na zničení při montáži

ludva45
hodnocení

0x

Já kupoval originál zde loziskavilim.cz/... , pročítal jsem si diskuze a originál SKF vyšly ze všech nejlíp. Asi je lepší si za kvalitu připlatit, vrátí se to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]