Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
na moji Felicii nastal čas na výměnu vzduchového filtru a ložisek zadních kol, má otázka směřuje k tomu, zda mám koupit "originál" ložiska třeba SKF, nebo FAG (cena ca. 600 Kč/ks), nebo neoriginální od neznámáho výrobce, eventuálně STARLINE za ca. 150 Kč/ks.
Totéž u vzduchového filtru, koupit STARLINE za 120 Kč, nebo MANN za 470 Kč (ev. BOSCH za ca. 300 Kč)?
Jakou máte zkušenost s levnými díly od méně renomovaných značek, eventuálně s dílami od "bůh ví koho"= made in PRC, které se prodávají jako alternativní za 1/3 ceny originálu?
Díky Jozef
Vzduchové filtry Vika, Starline atd.. vše OK. Na tom není co zkazit. Naposledy jsem je kupoval za cca 50Kč.
Zadní kuželíková ložiska občas čínu(starline) dám a nikdy nebyl problém. Tyhle ložiska nejvíce trpí nesprávnou montáží a to že na ložisku bude SKF nikoho nezachrání. Sám jezdím cca 200tis km zadní ložisko VIKA a stále drží. Je ale pravda, že dopředu bych si VIKU nedal.
Naposledy jsem kupoval kvalitní za pár pěněz zde.
ted sem to měnil sada ložisek na jednu stranu zadního kola na felicii od MEYLE -sou to němci a mám s nimi zatím jen dobré skušenosti -250kč
Meyle je vlastně německý starline. Prakticky nic nevyrábí. Vetšina jeho produkce je překoupená Čína, Turecko jako VIKA, AQ, at...
Jediná věc, co je opravdu lepší, je Meyle HD.
Ale jak si říká, věř a víra tvá tě uzdraví.
Ten Certifikát kvality dílů, který si Meyle samo sobě vydalo je minimálně úsměvný. No Starline si vydal takový certifikát také.
Meyle dává záruku 4 roky jen na věci HD, zatímco Starline dává 3roky skoro na všechno.
Je to prostě jedna banda. Starline je česká a Meyle německá.
Je to sázka do loterie,jsou druhovýrobní díly které vydrží co originál ale zažil jsem i takové co vydržely třeba jen měsíc...na vzduchovém filtru asi není co pokazit,tam je to jedno...ale ložiska asi originál
Jo a na ty ložiska oblzvlášť pozor při montáži,můžou být třeba z titanu ale když třeba jen o trochu nedodržíš montážní postup je po nich,jsou strašně náchylná na zničení při montáži
Já kupoval originál zde loziskavilim.cz/... , pročítal jsem si diskuze a originál SKF vyšly ze všech nejlíp. Asi je lepší si za kvalitu připlatit, vrátí se to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.