Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzorek pneu

Od: maedal odpovědí: 6 změna:

Zdravim motoriste,

byl jsem nucen vymenit 1 predni disk za rezervu(vadny),ale rezerva ma jiny vzorek nez ostatni 3 pneu ktere jsou aktualne na aute.Nechce se mi hedat v zakonech a proto se zeptam tady,muze to pomoct i jinym..Muze delat policie problemy pokud je na aute 1 pneu jine nez ostatni?(ctvrte stejne vozim jako rezervu,moznost zkusit ukecat ze je vadna a shanim jinou?) dekuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Na jedné nápravě musíš mít shodné pneu - rozměr, značku i dezén - s výjimkou nouzového dojetí, takže při případné kontrole musíš tvrdit, že´s právě píchnul a jedeš do nejbližšího pneuservisu (apod.).

doplněno 09.06.13 10:43:

Už jsem nepíchnul ´ani nepamatuju´, ale rezervu mám jednu pro zimní i letní provoz - a neměl jsem s tím problém, ani když mne před pár lety ´kryštofové´ kontrolovali i 3x týdně a zkoumali i ´předpisovost´ nůžek... *smich*

maedal
hodnocení

A myslite ze to ukecam? Pneumatice nic viditelneho neni,ani koply disk nebo co tomu doopravdy je neni videt..

Jak ukecat? toto nepůjde pokud Vás chytí 2x za sebou.Jinak si pořádně přečtěte co píše Mowla a z toho vycházejte a neukecávejte!To ukecávání je v hooodně případech ještě dražší!

k2

I kdyby ho chytili 10x za sebou, tak proste znova pichnul. Kdyz pujde do tuheho, tak to klidne nechat dojit do spravniho rizeni. Policajt nema co rozhodovat o tom, jestli jsem defekt mel nebo ne.

hodnocení

0x
A co nechat ty pneu mezi sebou prohodit? Na vadný disk dat jiný vzorek a nechat jako rezervu. Je to jistější než to ukecavat, i když to nejspíš projde, ale tu co vozíš jako rezervu, bych trochu podhustil, a jen tak pohodil do kufru i s heverem, jako že jsi ji teď právě sundal. Stejně to ale dej do pořádku, přeci jen dvě různé pneu by někdy mohly překvapit...

nu*
hodnocení

0x

Zákon platí pro všechny, a kdo nemá prostředky na provoz auta, nebo se mu zrovna neche ionvestovat, měl by jezdit hromadnou dopravou

Pokud jde o přední nápravu, rozdíl ve vzorku se projeví na jízdních vlastnostech, ta rezerva bude tak 15 let stará, i když má vzorek na první pohled dobrý, celkově už dávno ztratila své vlastnosti

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]