Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Evidenční kontrola - změna barvy

Od: skipi* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám problém se zaregistrováním vozidla do evidence, koupil jsem vůz, který má ve velkém TP uvedenou barvu žlutá základní, vzhledem k tomu, že vozidlo mělo sloužit k provozu taxi. Jednalo se o polepovou folii žluté barvy, proto jsem si u firmy, od které jsem vozidlo koupil, tuto folii nechal sundat, bohužel firma při odhlášení vozidla z evidence neuvedla změnu barvy. Když jsem přijel na evidenční kontrolu, tak mi samozřejmě napsali, že vozidlo nevyhovuje z důvodu, že nesouhlasí barva a na magistrátu mi to nechtějí přepsat, TP jsem poslal zpět původnímu majiteli, aby nechal přepsat barvu, ale to již nejde. Proto se chci zeptat, jestli je to opravdu tak hrozná závada, kvůli které neprovedou registraci a jak mám dále postupovat. Děkuji za odpověď

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Já byxch to udělal tak,že bych auto před evidenční prohlídkou přestříkal vodou ředitelnou žlutou barvou a pak bych s tím jel do myčky.Na byrokraty je nutno jít byrokraticky,

JABRAKA

jarda2*
hodnocení

0x

No tak to je neskutecny, kam ten nas debi.ni system vede... Ted asi skutecne neni nikdo schopen barvu zmenit, jedine snad zrusit prevod a puvodni vlastnik, ale to zase to ekovypalne, ze... Kocourkov hadr :( Takze nejjednodussi bude opravdu udelat to auto zase zlute.

jardo, vy uděláte chybu a zlobíte se na jiné? Ano je to výhodnější, nežli...

jarda2*

No tak chybu IMHO udela obcas kazdy, spis me vadi, ze tato chyba nema standardni reseni - zakon proste na spoustu veci nemysli. Proc proste nejde prihlasit auto a zaroven zmenit tu barvu? Vzdyt je to naprosto prirozene treba v tomto pripade. A tou chybou si taky nejsem jisty, vetsinu lidi by ani nenapadlo, ze je v tom problem a ty folie by si nechali taky sundat uz prodejcem, aby to meli vyresene. Co kdyz je pod tim poskozena barva, rez, atp? Proste to nevidim jako chybu kupujiciho, ale jako chybu zakona. Vubec jsou u nas kolem prevodu zbytecne komplikace.

ale jde to, koukněte dolů na radu nespokojeného úředníka,

jarda2*

To jsem cetl, ale chapete, co to zabere casu a jeste se musi komunikovat a domlouvat s puvodnim majitelem, kvuli takove ptakovine? Nehlede ne pripadny problem s ekovypalnym, pokud byla puvodni odhlaska udelana loni... To druhe reseni mi pripada takove nestandardni, pokud musim nekoho premlouvat (nedej boze uplacet...)

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

1.) měl by jste to řešit s firmou, která Vám auto prodala, firma zruší odhášku - polopřevod na Vás, zaplatí za to 50,-Kč, poté nechá v registru zapsat změnu barvy, zaplatí za to dalších 50,-Kč, poté opět provede odhlášku na Vás... absolvujete evidenční kontrolu, kde bude uvedeno ve spodní ásti závadyc- žádně, a formulace že vozidlo z hlediska evidenční kontroly vyhovuje...nenadávejte na úřad, ale na prodejce, zaplatitl jste za auto žluté barvy, ale dostal jiné s malým problémem...

2.) Pokud by jste byl schopen domluvit se s úředníkem registru a technikem STK, šlo by to i jinak...změnu barvy by STK vykázala jako závadu - rozpor skutečnosti s provedením zapsaným v registrtačních dokladech, ale konečný závěr by zněl že vozidlo z hlediska evidenční kontroly VYHOVUJE...pak by jste vozidlo doregistroval na sebe a současně požádal jako nový vlastník o provedení změny v registru - změnu barvy

we

firma zruší odhášku - polopřevod na Vás, zaplatí za to 50,-Kč...takže odhlášené vozidlo úřad zaregistruje v souladu s ust. § 6 za 50,-?...není to náhodou tak, že provozované - odhlásím /zdarma/ - přihlásím (je provozované) / za 800/ - odhlásím/ zdarma/ - přihlásím...? zažil jsem případ, kdy stejná věc je řešena přímo jako součást žádosti o registraci na nového vlastníka...a za 2) ...kontrolní úkony řady 1000, konkrétně 1051 je brána jako vážná...a nelze ji vykázat jako, že evidenční kontrola vyhovuje...teda pokud se bavíme o tom co se má dělat...a od úředníka bych to očekával...předchozí příspěvky tomu vcelku nasvědčují...

nespokojenyurednik

předpokládám ža firma splnila zákonnou povinnost a nahlásila v registru změnu vlastníka, tedy dala avízo že vozidlo bude na sebe registrovat někdo jiný...toto avízo je zapsáno ve velkém TP v kolonce "vozidlo převedeno - odhlášeno na"...Pokud tak učinila, je teď vozidlo ve stavu takzvaného plopřevodu, což je zapsáno i v elektronické části registru...až se jednou konečně zaregistrujete, budete zapsán ve velkém TP v té kolonce, kam se zapisují vlastníci..."přidělena registrační značka, vlastník vozidla, r.č., atd...! Už chápete?

Pochopil jsem Vašeho příspěšvku, že firma vozidlo na Vás odhlásila...

Pokud vozidlo z hlediska evidenční kontroly nevyhovuje,úředník vozidlo na Vás nezaregistruje...s vozidel budete jezdit na doklady kde je uvedena jak poslední vlastník firma, která Vám vozidlo prodala?

Takže ještě jednou..firma požádá o zápis změny v registru, zruší avízo na Vaše jméno...je na ní, jak registru vysvětlí...avízo na Vás se zruší a firma zůstane zapsána jako vlastník...pak požádá o zápis změny barvy, pak udělůá opět avízo - odhlášku na Vás a pak absolvujete novou evidenční kntrolu pak auto na sebe konečně přihlásíte...Nevím, cio je na tom nepochopitelného...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma evidenční kontrola

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]