Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu slouží ložiska uložení tlumiče?

Od: pently odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat k čemu jsou ložiska uložení tlumiče? Vždyť tlumiče se neotáčenjí přece.

Mají tyto ložiska všechny auta?

Děkuji za vysvětlení

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

predni se ti otaci vuci karoserii

ar*
hodnocení

0x

Omyl, přední tlumiče se natáčejí. Zadní jsou "pevné" tam je gumové uložení tlumiče. Ložisko jako takové nemají všechny vozy. Někteé mají takovou kovovou misku uloženou v gumách. Je to podobné jako uločení u zqadních tlumičů. Pak se přední tlumič natáčí v té gumě. Záleží,ale na konstrukci, nejběžnějí je dnes s natáčecíma tlumičema.

erikch*

nejde ani tak o tlumiče,ale o pružiny-vzhledem k vinutí je jasné,že pružina musí mít dva konce(horní a spodní),tyto konce musí být v něčem uložené(misky) aby se jen tak "nekvrdlaly",no a jelokož jsou uloženy na pevno-zkuste si představit,že pootočíte s pružinou po směru vinutí(jakoby závitem)-lidskou silou nejdou ani stlačit,natož "motatů po vinutí...ted si představte,že při sebemenším pootočením volantu by řízení překonávalo odpor dost silné pružiny(nosnost jedné např.800 kg)...?!? No a ted už víte na co to je...

hodnocení

0x

O jakých ložiscích hovoříte? Přední a nebo zadní tlumiče? Ložisko je radiální a nebo axiální? Ve kterém místě tlumiče je ložisko uloženo? Žel jsem se s tím ještě nesetkal.

U řady vozidel přední tlumiče pérování plní současně funkci rejdového čepu. Pak ložisko v tlumiči pérování na přední nápravě, by plnilo funkci ulehčení natáčení kol do rejdu. miro

ar*

Ložisko není v tlumiči. Ložisko tlumiče se říká hornímu uložení předních tlumičů.Ložiska jsou axiální.

doplněno 07.06.13 12:06:

honzas1® co máš za vůz?

doplněno 07.06.13 12:52:

honzas1® to ložisko je taky součástí horního uložení i u Pola. Jen si pleteš horní uložení, které je rozebiratelné a které je nerozebiratelné (např ložisko je zalito v gumě). Stále je to ,ale horní uložení tlumiče.

já bych to zase tak nezamotával :D... třeba na mém autě je horní uložení a axiálni ložisko tlumiče zvlášť...

doplněno 07.06.13 12:45:

mám polo.. .. ono máš dva druhy.. myslel jsem toto

autodily-cardo.cz/...

pently
hodnocení

Jak se může přední tlumič natáčet? Já myslel že je napevno.

Nechápu to, nemáte někdo nějaké video jak se tlumiče natáčí?

Děkuji

Ono vubec nejde o tlumic jako takovy. Ten se pouze vyhodne zakomponuje do celeho systemu.

Rejdova osa kola u aut, o kterych je rec prochazi v dolni casti kulovym cepem spodniho ramene a v horni casti axialnim loziskem - to je to lozisko, o kterem se tu diskutuje.

Vse mezi temito dvema body se vrti s tim, jak zatacime. Z toho, co nas zajima je to pruzina, jejiz horni miska funguje jako operny bod axialniho loziska (zachytava tihu vozidla) a tlumic, ktery je vestaven do vzpery, ktera vede od tehlice k hornimu ulozeni - tedy opet i k onomu lozisku.

pently
hodnocení

Jste moc odborní, nějkaé obrázky by nebyly na vysvětlení?

děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]