Nejste přihlášen/a.
Dobry den.
Mam dotaz na uzavatele teto nabijecky - napriklad "Gumidek" o ni zde jiz psal.
koupil jsem si letos nabijecku v Lidlu a myslim, ze nefunguje tak jak ma. Precetl jsem si navod a udelal vse podle nej. Nicmene kdyz nabijecku zapojim do site zapne se jen do pohotovostniho rezimu (stand by) Snazil jsem se tlacitkem MODE prepinat rezimy nabijeni, ale bohuzel bezuspechu. Podotykam, ze jsem se pokousel nabit uplne prazdnou, 3 roky doma skladovanou baterku Banner z auta 12V, 45 Ah 300A.
Na dotek je nabijecka lehce zahrata. Prijde mi ze proste jen nefunguje tlacitko MODE.
Udelal jsem nekde chybu a nebo mam nabijecku reklamovat?
Problémy můžou být dva. 1. úplně prázdná baterka, 3 roky skladovaná je mrtvá, proto nabíječka nezačne ani nabíjení (na baterce není dostatečné napětí, aby ji nabíječka správně rozpoznala).
2. opravdu špatné tlačítko, které jsem sám na této nabíječce jednou musel měnit. Jedná se o klasický mikrospínač viz obrázek.
Ale jako první bych tím zkusil nabít FUNKČNÍ baterku.
Úplně vybitou baterii, tato nabíječka nedokáže nabít. Zkuste ji na jiné baterii a nebo nechte baterii nejprve nabít. Jestli ,ale byla vybitá 3 roky, nic moc si od ní neslibujte.
doplněno 05.06.13 21:58:Sice to na str. 46 píšou, že se nechá úplně vybitá baterie regenerovat, ale když jsem nabiječku zkoušel na totál vybité bterii tak to nešlo. Na baterii kde se nechalo ještě alespoň něco naměřit to začalo normálně nabíjet. Ano tlačítkem MODE se vybere jen režim nabíjení.
Diky za odpoved, ale v navodu je vylozene napsano: "Zcela vybitou baterii/akumulator muzete znovu nabit."
Navic tlacitkem MODE se jen vybiraji rezimy nabijeni. Tak nevim.
Momentalne tu nemam zadnou jinou baterku na ktere bych funkcnost overil.
Já nabíjel baterii, co měla 6V a bez problému jsem se přes MODE dostal na stav, kdy LEDka nabíjení blikala, pak svítila a pak břeblikla na zelenou.
U úplně prázdné baterky se to chová tak, jako by svorky nebyly připojené, tedy MODE přepínač nefunguje, což je normální.
Diky za reakci.
Takze uplne prazdna baterka tedy nejde nabit? Pokud je baterie uplne vybita, spinac nejde prepinat... to bych necekal.
něco je prázná baterka a něco mrtvá.
Prázdná baterka ja taková, která nedodává skoro žádný proud a napětí je na ní kolem 10,5V. Taková baterka by se měla co nejdříve nabít, aby nedocházelo k rychlé sulfataci a dala se dále normálně používat.
Mrtvá baterka je taková, která se vybitá nechá ležet, až "umře". Taková baterka často už nabít nejde, protože je prostě zničená.
NU neposlouchejte! Nabíječka je velmi Ok. Když na autě vybijete např. světly aku - a necháte jej odpočinout, vždy u něj vystoupí napětí nad 7V, kdy nabíječka zabere. Nižší napětí považuje za mrtvý aku.
nechat ji třeba 5 minut na klasicke nabíječce a potom tu lidl měla by se už chytnout nebo dejte baterku na obyč nabíječku a připojte tu lidl a odpojte tu klasickou a mělo by to taky jít...
Diky za typ, ale klasickou nabijecku nemam a navic si myslim, ze baterka bude opravdu mrtva jak psal mikihans. Preci jen je uz stara a ja ji nechal doma 3 roky pomalu dodelat.
Já bych v první řadě nekupoval nabíječku v Lídlu. Rohlíky taky nechodíte nakupovat do železářství.
zapřísáhlý odpůrce se ozval mám z lídlu sekačku, tuhle nabíječku, vrtačku, a vzhledem k ceně si je nemůžu vynachválit. Tedy jediná závada bylo vychozené tlačítko na nabíječce, ale pochybuji, že by měl LIDL jiného dodavatele tlačítek než jiné firmy
Uvnitř je prakticky stejná s nabíječkami jiných značek, jen je o polovinu levnější. A práce udělá stejně, ta moje už nabila desítky různých baterií a nabíjí dál, mám ji asi 3 roky.
Ale to už tu psalo několik lidí několikrát, ovšem někteří jsou tak tvrdohlaví, že než aby uvěřili zkušenostem ostatních, tak si pořád budou hlásat svoje "LÍDL FŮJ"
Přesně tak. LIDL sice moc nemusím - co se týče jídla, tak mi to přijde nic moc obchod, ale co se týče spotřebního zboží (elektronika apod.), tak tam určitá kvalita je a potvrzuje to i hodně lidí v různých diskuzích. Nabíječku z LIDLu jsem také koupil na základě "recenzí" uživatelů a nemůžu si stěžovat - za ty peníze nemá konkurenci. Pak máme ještě asi 4 různé spotřebiče z LIDLu a také spokojenost. Navíc záruka bývá 3-5 let a když se náhodou něco rozbije, není s reklamací problém (zatím se mi to stalo jen jednou s nabíječkou rodičů přítelkyně a to si nejsem jistý, jestli na to nemělo vliv ne příliš šetrné zacházení s nabíječkou)...
"než aby uvěřili zkušenostem ostatních"
Víc, než zkušenostem ostatních, věřím zkušenostem svým a ty teda rozhodně dobré nejsou. Nemám na mysli zrovna jen Lídl, ale potravinové řetězce všeobecně. Ale možná mám jen smůlu.
I já se v tomto případě musím LIDLU zastat. Oproti ostatním potravinovým řetězcům jsem s "vercajkem" z tohoto krámu většinou spokojen.
Ja vam rozumim, ale ja pouziju nabijecku na baterii do auta, tak jednou az dvakrat za 2 roky. Nema pro me cenu kupovat nejakou drazsi, kdyz tato plne dostacuje. Nekoupil jsem ji jako nejaky nadseny priznivec levnych veci, ale po mnohem doporuceni jak na netu tak od znamych.
Tato nabíječka by se spíše měla jmenovat dobíječka.bezchybně pracuje pouze s akumulátory ktere mají aspoň nějaké napětí. S uplně vybytým akumulátorem si neporadí.na to je třeba trafonabíječka vpodstatě za stejnou cenu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.