Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám nejasnosti ohledně koupě ojetého auta. Mám vyhlídnuté ojeté auto od majitele, kde není zaplacena EKO daň. Současný majitel X (je prý v mezikolonce velkého TP) kupoval auto před rokem a půl. Původní majitel Y na něho udělal do velkého TP odhlášení. Současný majitel X ale kvůli platbě EKO daně 10000,- Kč neudělal na sebe přepis. Auto mi chce prodat s tím, že ve velkém TP zatím může zůstat zapsaný on a já ať si sháním někoho se ZTP, abych se dani vyhnula. Pojistku bych si udělala na své jméno, to je mi jasné. Jde mi ale o to, jak dlouho může takto auto fungovat. Zde na poraďte jsem se dozvěděla, že podle zákona musí kupující do dvou let na sebe udělat přepis, jinak úřady auto "zruší" a ono už neexistuje. Ptala jsem se telefonicky na registru vozidel a pani mi řekla, že toto v silničním zákoně neni, že ona takto zrušit auto nemůže, prý se není čeho bát. Má nějaká jiná instituce právo na to, aby auto po dvou letech zrušila, když kupující na sebe neudělá přepis? Nerada bych si naběhla. Pokud by to takto fungovalo, současný majitel X by na tom jen vydělal a já bych za půl roku přišla o auto. Podle mě by měl mít současný majitel X procvaklý malý techničák, ale on mi tvrdí, že procvaklý není. Budu ráda za odpovědi, díky.
kdyby jste pozorně četla co jsem napsal, pochopila by jste že parlament odhlasoval novelu zákona, který bude účinný od 1.1.2015
Mimo jiné tam poslanci řeší, co s auty v polopřevodu a cos nepatriči ekodaně...Výsledkem je text, podle kterého bnude míz každý majitel ajut 6 měsícl na to, aby se k autu přiohlůásil, a asamozřekimě v tíéto souvislosti zapastil EKO-daň.
Kdo se do 6 měsíců nepřihlásí. ten bude mít smůlu, jeho auto bude navždy vyřazeno z registru a doklady k autu a značkly ze zákona zneplatěny...
Od 1.1.2015 + 6 měsíců jsou to přibližně 2 roky
Kupte si auto, kd ebyla ekodaň zaplacena, protože to co si chcete pořídit budete muset stejně do 30.06.2015 přihlásit nebo o něj vědomě přijít, viz text nahoře
Takže ještě jednou, ZÁKON auto zruší, pokud majitel auto v polopřevodu cnadoregistruje...
Na úřady budete akorát nadávat, protože to budou právě úřady, kdo vás o tom bude informovat...a to až v momentu kdy přijdete k přepážce, a zjistíte, že vlastně nemáte žádné auto...
Já tady dělám BEZPLATNOU osvětu , ve svém volném čase, takl to laskavě čtěte pozorně a nepiště sem hlouposti...
Jinak masivní mediální kampaň by měli zajisti dobře placení úředníci MDCR, ne amatéři jako já
Děkuji za odpověď. Ještě jestli se můžu zeptat, v kterém zákonu je o tom zrušení auta. Na registru vozidel mi řekli, že v silničním zákonu nic takového neni, že oni sami od sebe auto zrušit nemohou. Myslím ty 2 roky na dokončení převodu.
sněmovní tisk má číslo 717, je na stránkách www.psp.cz, další pozměšnovací návrhy jsou očíslovány 717/1, 717/2...nevylučuji že k tomu něco přidá senát, všichni senátoří mají řidičák a jsou tedy odborníky na dopravu...pokud to schválí senát a podíše prezident, vyjde to ve sbírce a stane se plarným, účinným ke dni uvedeném v zákoně, návrh je od 1.1.2015.
Delší legiskvakanční období mezi platností a účinností je nuitné z dlvodu přípravy všech zainteresovaných subjektů, na které se zákon bude vztahovat..
Tím myslím i vlastníky vozidel s nedokončeným registračním úkonem, MDCR aby mohlo zpracovat a vydat vyhlášky a spustit masivní mediání kampaň
doplněno 05.06.13 21:49:silniční zákon má číslo 13 a skutečně v něm nic o evidenčním zrušení auta v polopřevodu není, ale jak naložit s překážkou kterou může být odstavené auto, to tam je
Zdravim,
chci se optat take na jednu vec koupil jsem si favorita ze dne na den sem pro nej jel , sepsali jsme kupni smlouvu dal mi vsechno od vozu atd. Auto mělo eko dan 10 000,- po 3 mesicich koukam na technicak a on uz byl procvakli . Ted uz auto nejezdi a nechce se me platit pojistka jak ho mam zrusit? díky za odpoved
zrušit podle zákona, ten kdo je k autu zaregistrován může žádat o "zrušení"
pokud jde o zápis zániku, doslovně je tam napsáno že žádost podává vlastník vozidla. který je zákonem definován jako osoba, která se jako vlasntík k autu přihlásila
Takže postup je následující:
1.) přihlásit se k autu
2.) zrušit auto
3.) domluvit se s tím, kdo je zapsán jako vlastník, aby zrušil auto
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.