Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přímé vstřikování

Od: miro® odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny fandy a obdivovatele nových technologií a principů činnosti spalovacích motorů.

Moje otázka je:

1 . Zajímá mně jak konkrétně pracuje spalovací motor TSI s přímým vstřikováním benzínu?

2 . Zda pracuje na principu motoru vznětového a nebo zážehového?

Předem děkuji za ponaučení , případně odkaz ke studiu. -miro

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd*
hodnocení

0x

Jedná se o zážehový motor:

bambula*
hodnocení

0x

Motory TSI jsou velice poruchové,notoricky známá porucha je neustálé selhávání rozvodu motoru.I ve Škodovce moc dobře vědí že je to nepovedený krám.Udávaná spotřeba motoru je taktéž blamáž,například chlazení katalyzátoru probíhá benzínem,což vede k značnému odvodu paliva které není zaznamenáno ve spotřebě.Prostě nebrat.

martinhajek*
On si ho nechce koupit, on chce o něm něco vědět!
Přímovstřikový motor má vstřikovače ve spalovacích prostorech. To mu umožňuje (spolu s úpravou spalovacího prostoru, hlavně dna pístu) např. spalování vrstvené směsi (např. starší koncernové FSI), kdy je při částečném zatížení nižší spotřeba paliva, ale dochází ke zvýšeným emisím NOx, takže potřebuje zásobníkový katalyzátor. Ten ale zase nesnese síru v palivu, takže se od toho upustilo - u nás tyto motory s vrst. směsí nepracovaly, páč je u nás v prodávaných palivech vysoký obsah síry.
TSI je přeplňovaný FSI (TFSI).
bambula*

Já nepsal nic o nějakém kupování.Když chtěl něco vědět,tak i tohle je informace ty vykřičníku.:-P

martinhajek*
On se neptal na takovou informaci.
Ale ano, máš pravdu, určitě je ti teď strašně vděčný žes mu jí poskytnul. Co kdyby ho napadlo si auto s TSI pořídit, viď? ;)

hodnocení

Děkuji za všechny informace, zvlášť za odkaz.

Pochyboval jsem o přímém vstřikování benzínu se zapalováním svíčkou. Zda při vstříknutí benzínu nedojde k zažehnutí jako u naftového motoru? Také o vstřikovací soustavě jak je mazána, když v benzínu není olej? Jaký je vstřikovací tlak a jak tento systém, umožňuje změnu kompresního poměru motoru a oktanové číslo používaného benzínu? A některé další. _ miro Ještě jednou dík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]