Nejste přihlášen/a.
Vždy když projedu větší louží, začne mi felcka na chvilku cukat, dnes mi i přestala jet,tak přemýšlím, kde by mohl být problém a kam by voda moha zatýct.nevíte někdo?
Ahoj Denysi. Promiň, ale problém je nejspíš v tobě samém. Běžná osobní auta nemají na své přídi zařízení zvané vlnolam, jako obojživelná vozidla. Proto by jsi měl vjíždět do kaluží(když už musíš) pomaleji, a to proto, aby jsi nenahrnul vlnu před sebou skrz otvory kolem chladiče a kolem motor, až k výše uvedené rozvodné elektrice a elektronice, kterou potom voda zaplaví a vyzkratuje a pak už ty zážehové motory opravdu nepojedou. Vznětový nafťák, pokud si necucne do sání, ti poběží i pod vodou(mohou se ale zaplavit olejové náplně vozidla). Tak jezdi s rozumem. Ahoj.
Ahoj kamaráde, děkuji ti za tvou opravdu přínosnou radu, opravdu mi pomohla. Myslím, že tvůj příspěvek hovoří za vše a asi nemá smysl se k tomu nikterak vyjadřovat
Jinak když si vyndáš hlavu ze zadní části těla, tak zjistíš, že v některých částech republiky je vody víc než obvykle a i při pomalém projetí se tam voda prostě dostane.
Dnes jsem zrovna projížděl zaplavenou ulicí s Feldou Pick-Up 1.3 MPI. Voda mi šla místy už přes kapotu. Pokuď je elektroinstalace v pořádku, tak i benzínové auto dokáže jezdit pod vodou. Jediný závažný problém by byl nasátí vody. Trochu vody u benzínového motoru nevadí, přece jenom kompresní poměr není tak velký.
Je to už 15let, co jsem se bezproblémů brodil s Jawa 50, kdy celý motor byl pod vodou, jen vstup do filtru byl nad.
Někteří to dotáhli dál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.