Nejste přihlášen/a.
Zpětně je možné skupinu pouze rozšířit, ne snížit, se starším ŘP E nepotřebuješ. Takže to platí jen pro nové řidiče. Ale kupříkladu možnost řídit motocykl do 125ccm s automatem nyní můžeš.
Jestli se nepletu,tak s "B"éčkem jsi NIKDY nemohl soupravu nad 3500KG,nad tuto mez jen s "E"! Normální béčko je jen do dané hmotnosti!Zde jeden odkaz : autoweb.cz/... nebo zde druhý odkaz na danou problematiku : ridicske-prukazy.info/...
Snad to bude stačit.
MOHL, před 19.1.2013 skupina B opravnovala k řízení vozidla do 350kg k němuž smělo být připojeno vozidlo o hmotnosti 750kg (celkem tedy až 4250kg jen s B) Dále také opravnovalo k řízení jízdních souprav do 3500kg, zde se neuplatnovala max hmotnost 750kg, bylo možné teda teoreticky možné řídit soupravu třeba 2000kg auto a 1500kg vozík jen se skupinou B.
i dnes je ale možný první přiklad 3500kg + 750kg ale je nutné skupinu B rozšířit a pak je v ŘP uveden harmonizační kod 96
doplněno 02.06.13 17:17:*OPRAVA: skupina B opravnovala k řízení vozidla do 3500kg
doplněno 02.06.13 17:23:V prvním odkazu od tebe je uvedeno, to co jsem napsal já a v tom druhém je to také tak: "K tomuto motorovému vozidlu smí být připojeno přípojné vozidlo o maximální přípustné hmotnosti nepřevyšující 750 kganebo musí být splněna podmínka, že maximální přípustná hmotnost soupravy nepřevyšuje 3 500 kg"
stačilo by se podívat na novelizovaný zákon č.361, na stzránkách centra služeb pro silniční dopravu je to dokonce zvýrazněno barevně , jsou to stránky www.cspsd.cz
nu, dobrý den.
..dříve byla na těchto stránkách http://www.cspsd.cz/ v sekci řidiči, krásné ukázky přesně pro tento dotaz. Bohužel již asi 3/4 roku již byly odkazy staženy. Jako zdůvodnění mi bylo ředitel panem Sadovský, a jeho kolegy zodpovězeni, že příslušná pracovnice to měla jako koníčka a již u nich nepracuje. Bohužel musím sdělit, že je to velká škoda. To bylo dobré počteníčko..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.