Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám prosím dotaz. Koupil jsem v kamenném obchodě univerzální držák kol na auto (na kufr). Na přední straně krabice je uvedeno, že je určen i pro Ford Focus 1999> 2004. Problém ovšem je, že je-li držák umístěn na autě a jsou na něj následně zavěšena kola, jsou překryty obě zadní světla, což je v rozporu s vyhláškou o provozu na pozemních komunikacích. Druhý problém je, že držák není možné nainstalovat na auto podle pokynů od výrobce, jelikož háky které se mají zaháknout o karoserii buď kvůli tloušťce neprolezou škvírama na kufru, případně když kufr pootevřu abych háky zaháknul, tak kufr nedovřu. Ať zkouším jak zkouším, tak není možné držák na auto zaháknout.
Můj dotaz zní : mám nárok na vrácení peněz, když zboží lze podle výrobce použít na dané auto, avšak instalace je nemožná a použití je v rozporu s vyhláškou o provozu na pozemních komunikacích?
Mnohokrát děkuji za odpověď
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.