Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám Opel Calibra 2.0i a stal se takový problém.. Delší dobu mi auto chytalo velmi špatně, za studena jsem auto nastartoval až tak po 6-10 pokusech, včera když pršelo jsem zastavil na cigáro, auto jsem chcípl a cca po 10ti minutách se chystal pokračovat v jízdě ale auto už nechtělo chytnout. Zkoušeli jsme auto zapřáhnout a nechytlo, vyzkoušel jsem snad všechny stupně řazení, bez šance. Dotankoval jsem benzín ale nic. Napadl mě rozdělovač, že navlhnul nebo svíčky že byli mokrý, protože šlo vidět že auto prostě nechytlo "jiskru". Benzín z motoru táhnul dobře, takže přívod benzínu by měl být ok. Problém je, že rozdělovač je nový a rozvody též. Neví někdo co by s tím mohlo být? Případně jak to opravit? Díky
Neporadím ti konkrétně, ale pokud je motor po mechanícké stránce ok, tak mu pro funkčnost stačí jen benzín a jiskra VE SPRÁVNÝ OKAMŽIK. Setkal jsem se s autem, které bylo naprosto v pořádku ale nejelo. Benzín do motoru šel, jiskru dával a stejně nejel - problém byl že házel jiskru ve špatný okamžik. Mám pocit že probíjecí kabely na rozdělovači byly proházený.
Divné je, že jsi s autem jel a po zhasnutí motoru jsi ho už nenatočil. Zkus vyšroubovat svíčku, a ukostři jí (závit přilož třeba na hlavu motoru) a uvidíš jestli ti dává jiskru. Potom nech vyšroubovanou svíčku, vem kus hadru a dej ho před díru pro svíčku.. protoč motor a uvidíš, jeslti bude na hadru trochu benzínu z válce..pokud bude jiskra i benzín, tak to bude chtít diagnostiku..
Nejdulezitejsi snimace, aby to jelo, jsou snimace otacek na klikovce a vackove hrideli (bez toho ale myslim jede). Na to bych se zameril. Diagnostika zrovna tuhle zavadu myslim spolehlive nehlasi. Pak jeste jestli funguje palivove cerpadlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.