Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
po 9 letech jsem zjistil že vozidlo prodané v roce 1999 na základě kupní smlouvy a plné moci k převodu je stále hlášeno na mne.
Problém mám s tím že nemohu najít plnou moc - našel sem pouze smlouvu o prodeji kde je uvedeno pouze jméno kupujícího datum a údaje o vozidle.
Zde jsem se dočetl že - a je to logické - již nejsem majitelem vozu ač je toto na mne hlášeno.
Jedná se tedy čistě o administrativní problém?
Obchod se přece uskutečnil - já dostal peníze a nový majitel si odvezl auto ... oč jednoduší je o např. v USA kde se nový majitel zapisuje do velkého TP sám (žádná zbytečná administrativa)
Nezbývá mi tedy než čekat na upomínky a dokládat kupní smlouvu pouze se jménem?
Pamatuji si že kupec měl trvalý pobyt v Praze ale na smlouvě to není. Už jsem zkoušel hledat podle jména v telefoním seznamu ale ... je to jak hledat jehlu v kupce sena.
Prosím o jakoukoli radu - mám se obrátit na nějakého právníka nebo mi stačí smlouva pouze se jménem kupujícího?
Předem děkuji všem za radu.
Dan
Doporučil bych přečíst rubriku automoto, je tam mnoho informaci. Buďte klidný, nic Vám nehrozí. Až přijde dopis z ČKP, tak jim do 30 dnů pošlete kopii smlouvy a vše je OK. Klidně se ptejte dál.
Děkuji, trochu jste mne uklidnil, ale po životních zkušenostech s naším administrativním "marastem" se obávám že budu běhat po úřadech a dokazovat existenci onoho kupce.
Budu muset platit povinné ručení než - li úřad zjistí nového majitele?
Logická úvaha je ta že jsem vůz prodal - tedy nejsem majitel a nemusím platit povinné ručení ... ALE ...
Opět navrhnu, vy se rozhodněte. Nic nedělejte, nerozčilujte se nad "marastem" a buďte klidný. Právně již NEJSTE majitel a nemůžete s ním nic dělat. Ani placení pojistného.není třeba, proč taky.
Ptejte se dál.
... zkusím se tedy zachovat logicky - počkám na reakci úřadu a dle vašich rad budu vše odkazovat na prodej vozu.
Každopádně sem pak umístím poznatky a zjištění.
Děkuji
Dan
pokud muvím s někým on line, tak jsem schopen lépe a rychleji vysvětlit. Psaní je horší a pomalejší.
... pro on-line hovor užívám aplikaci v Gmail (google) ale není problém jakou aplikaci používáte icq?
Pokud máte kupní smlouvu, žádný problém nemáte.Nechápu, za co a proč by jste měl platit něco právníkovi. Také nechápu,proč se plašíte. Tady se nový majitel zapisuje do registru vozidel a do velkého TP úřadem na základě souhlasu předchozího vlastníka,což je zákonnoui podmínkou , zákonný souhls lze doložit buď kuní smlouvou nebo odhláškou ve velkém TP. Odhlášku jste neudělal, ale zmocnil kupce, máte kupní smlouvu, nic jste neporušil. Nic neřeště.
Dobrý den, děkuji za uklidňující odpověď.
Upřímně řeknu že mne hlavně vyplašila ta "mediální masáž" která proběhla a neustále se agumentovalo evidencí.
Bohužel se u nás (v ČR) zveřejňují pouze částečná znění zákonů která si navíc finančně silné právnické objekty - zainteresované na zisku plynoucího pro ně při "správném " výkladu zákona - pomocí svých právníku vykládají ve svůj prospěch.
Prováděcí vyhlášky se už nezveřejňují
No uvidíme )
Dan
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.