Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičský průkaz sk. B - oprávnění

Od: pollan odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se poradit, mám již asi 10 let řid. průkaz sk. B.

Mohu pouze s tímto oprávněním jezdit na morce 50-125cm? Pro 50ku je tam nějaké omezení v Kw nebo rychlosti?

Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

na motorce né jedině na skůtru, který má automatickou převodovku / variátor / do obsahu 125 ccm3, na motorce do 50 ccm3 dle tech průkazu nepřekračuje konstrukční rychlost 45 km/h

doplněno 31.05.13 11:37:

cs.wikipedia.org/...

pollan
hodnocení

Jo tak to je :)

Když jste zmínil ten variátor, kdysi jsem nemohl pochopit jak je to udělané že se ten řemen na těch kuželech ve variátoru pohybuje, ten řemen ovládá co? Ten řemen od kuželů se přeci posunuje, nikdy jsem nepřišel na to jakým způsobem.

pollan
hodnocení

Čtu to, však není mi stejně jasné jak se tem řemen těch kuželů pohybuje? Co jej řídí?

je to lepší?

ty dva kužely mění šířku drážky, tím se řemen pohybuje nahoru a dolu a tím se mění převodový poměr, jedna kladka je ovládaná (u skutru odstředivýmy válečky) a druhá je jen tlačena k sobě pružinou a přizbůsobuje se vlastně podle napnutí řemenu

zde jsou vidět ty válečky:

při roztočení se válečky vdalujjí od středu tím se zmenšuje vzdálenost a řemen na přední kladce vybíhá vzhů a na zadní kladce se propadá dolů, tím se změní převodový poměr do rychla. Už jeto jasnější?

hodnocení

0x

zajimave a na hlavu je , ze motorku 50tku do 45km/h , ale skutr 125 ktery jezdi kolem stovky uplne v pohode , tak ho ridit muzete *ee*

vždyt to je akorat babeta ne? a to je tež automat tak to je v podstatě už zbytečné...

nu*
hodnocení

0x

ty skůtry, to je výmysl evropských ekoteroristů, má se tím snížit počet aut v ulicích a ulehčit dorpavě, ale když bude letos celý rok pršet, skůtrem do města nikdo nepojede...akorát na jihu kde to opaluje

hodnocení

0x

To Pollan-nejprve se koukněte do Vašeho ŘP a pak si projděte třeba toto : autoweb.cz/...

A toto : ridicske-prukazy.info/...

A ještě harmonizační kódy zde : mdcr.cz/...

To Majo 78-menáte až tak pravdu,záleží co je v ŘP,jeden čas dávali k B sk. A1 s kódem 150 což ruší omezení max rychlosti do 45km a jeden čas jen Am!

K tomu je možno s B-éčkem sedlat (od letošního ledna) skútr s variátorem do 125ccm!

cmelak22

Takže když mám skupinu B na osobák,A1 na malý motocykl s harmonizačním kodem 150(což je do 50ccm),tak přesto od ledna mohu řídit i skutr 125 ccm?Ale jen skutr?Ne motorku do 125ccm?

S B a A1 (150) můžeš řídít motocykl s objemem do 50ccm bez žádných dalších omezení a dále od ledna i motocykl s objemem do 125ccm s automatickou převodovkou (v praxi tedy pouze skutra)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]