Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestavba auta z více druhu aut

Od: pety* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den , jsem mladej kutil , chtěl jsem se zeptat zda jde auto předělat kompletně cele od základu , myslím tím nechat jen podvozek a přidat od jine značky motor , upravy pro jiný tip kol atd. motivace z rychle a zběsile , docela mně to zajíma , a co vše bych musel proto udělat? děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

of5be3aw
hodnocení

2x

Takové vozidlo lze postavit a následně ho i přihlásit. :)

Jednalo by se o stavbu vozidla. více třeba na dekra-automobil.cz/...

doplněno 31.05.13 21:32:

@kratast Nejen, že jsem si to přečet, já jsem se dokonce podílel na stavbě takového vozidla. Proč by to nebylo pro smrtelníka?

Je to jen o nadšení. Tak jako někdo třeba sbírá známky, tak jiný si staví svůj sen na kolech. :)

kratast*

a přečetl jste si to? legislativa to umožňuje, ale pro běžného smrtelníka je to nemožné. toto je spíše pro firmy zabývající se úpravami vozů. nehledě na atesty, které jsou nezbytné.

celp*
hodnocení

0x

Zdarec.Technicky to jde.Legislativně ne.Takže potom jezdit na veřejně nepřístupných komunikacích.

erikch*

neviděl bych problém až zas tak v legislativě,jako v náročnosti práce a peněz-nacpat třeba motor z BMW (řadový šestiválec) do Peugeota 206 asi púůjde,ale jenom úprava nosníků,karoserie,komplet podvozku,kabeláže atd.atd.by byla "sranda" na x měsíců a x desítek tisíc-ale třeba na youtube se lze přesvědčit,že limity jsou hodně velké a jde téměř vše...Kdysi jsem našel video ,kdy nějaký brit komplet postavil Forda Granadu s motorem z nějakého Ferrari a ještě oturboval(byl někde lehce přes 1000 koníků a vypadalo to super-ovšem o nákladech,raději,ani slovo...)

kratast*

eriku a jak by jsi s takovým vozem chtel obejít legislativu, povíš mi to, to me zajímá ... *hej* kdopak ti da homologaci na takovouhle splacaninu, jen nad tim přemýšlím že třeba kdyz mam oktavku benzin tak ti ane nepovoli tam dat motor jineho typu (myslim z 1,6 na 1,8) natoz naftovej a ty by jsi zlegalizoval tohle.

erikch*

obecně zde na podobné dotazy odpovídám jednoduše-samozřejmě ofiko si člověk ani neprdne,a když,tak cestou individuálního schvalovacího procesu za rance kaček..,prostě tudy cesta nevede,ale jsme v čechách,zemi neomezených možností(kde zítra znamená včera) a z osobní zkušenosti vím,že krom vyloženého fandy značky a modelu nikdo nepozná zda to a to auto má od téhož výrobce motor 1.6 nebo 1.8(samozřejmě podle označení)-už jsem tot u psal kolikrát,když vezmu dva motory na paletu, třeba od Peugeotu(PSA),jeden 1.4 8ventil a druhý 1.6 8ventil,sundám z nich typové štítky,tak i samotný zn.servis (o STK a četnictvu nemluvě) pozná velký prd-vývoj motoru totiž stojí ranec v řádech milionu Eur,takže se vše mastí co možná nejvíc uni(polomotor se dělá třeba 20 let a "obměnuje" se hořejšek-sání,vstřik paliva atd.),mimoto rozdíl v typech je často jen v softwarové mapě(nastavení výkonu a kroutáku)...Zkrátka kolikrát se až člověk diví co všechno projde STK-pokud to má to stejné označení jako je v TP-podle toho se řídí,i dvoulitr mi seděl na 1.4 v dokladech,samozřejmě ofiko bez úplatků(a dokonce i na emise) a poznali prdlačku...(a to byla Praha,kde je fakt cvrkot)...

repkin*

místo "desítek tisíc" bych řekl stovek tisíc

praivo*

To už si rovnou může koupit Peugeota 205 T16 :-D

daniell*
hodnocení

0x

Ano jde to , mužete ovšem je to náročné jak časově o to by snad ani tak nešlo ale hlavně finančně. A samozřejmě by to auto nesmělo jezdit nikde jinde než na soukromém pozemku tedy ne na veřejných komunikacích

pety*
hodnocení

všem moc děkuji za rady , hlavně za odkaz . vím že to bude náročné , ,i nadlouho , a co výroba karoserie a skeletu?

olaf71*

měl by si mrknout na TV pořad tuningové války. tam udělaj z auta uplně jiný auto včetně motoru. třeba Tě to bude inspirovat. každopádně to je finančně náročné a hlavně trpělivost

nu*
hodnocení

0x

vímo člověku co vyrobil tříkolku s motorem ze staré osobní tatry, a absolvoval zkoušky v typovíé zkušebně, jako největší problém bych viděl emisní systém a elektromagnetickou kompatibilitu, stávající legislativa je přísná...takže motocykl - tří nebo čtyřkolku bez problému, s autem to bduie nákladnější

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]