Nejste přihlášen/a.
Zdravim potřebuju poradit , vlastním Audi A6 4B 1.8 turbo a mám podezření na vadnou poloosu když jedu do zatáčky (vždy jen doleva) tak od přední nápravy se ozývá takové cvakání a kmitání , problém je v tom že zítra mám jet 140km dalekou trasu s plně naloženým autem ale jelikož vím o tomto problému tak nechci někde skončit s výstažnýma chci se zeptat jestli to není zbytečný risk a jestli cestu nemám odpískat , vím že mi nikdo neřekne přesně kolik km s tím ještě najedu ale spíš mě zajimají vaše názory a když už jsem založil toto téma zeptám se i na případnou opravu té poloosy kolik bude stát? jestli koupit novou nebo repasovanou?
díky všem za reakce
osobně bych stím nejel jak to začíná cvakat je homokloub na konci sil a stačí mu málo a je to na odtah
co to bude stát nevim ale proč kupovat celou poloosu když by měl jít vyměnit jen vadnej homokloub a tady to vypadá na ten u kola a cena bude určitě lepší než za poloosu a já bych osobně repas nevzal
Jeden expert od nás tak dlouho jezdil s vadnou poloosou,až mu upadla.Tedy ne úplně,ale jen na jedné straně.Netrufám si říci,co by udělala taková upadlá polooosa,když upadne při rychlosti 100km/h.Kdyby se pod tím uhánějícím autem nějak vzpříčila,tak by to asi byl pěkný kotrmelec i s autem a tudíž pěkná držka nabitá
Poloosa je OK,s tou nic není.Je horší homokinetický kloub.Záleží na to jak moc a při jak velkém rejdu a rychlosti cvaká!Na ibize jsem měnil sotva začal cvakat ale na dalším jsem jezdil dva roky do výměny .Samozřejmě to asi nebude to pravé ořechové,zejména pokud jezdíš stylem růžového zvířátka a hlavně pokud budeš "řezat" zatáčky ale při normální ,pohodové jízdě to skoro určitě těch 140km zvládne!Nemyslím si ,že by díky vadnému kloubu upadla poloosa,spíše se bude zhoršovat atáčení,postupně budete muset asi vyvíjet větší sílu na zatáčení i přes posilovač a bude taky více hlučnější při změně směru jízdy
Jinak poloosu jsem měnil i na silnici za plného provozu (naštěstí jsem byl blízko "servisu" a majitel pro mne dojel odvezl a zase přivezl s poloosou kterou jsem si vybral ve skladu)-"ustřihla" se u špajzky.V převodovce zůstal jen tisíci hran.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.