Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termostat felicia

Od: 0000567 odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,dneska mi asi klekl termostat,jen se chci poradit jestli jsou tyto příznaky jasné pro jeho nefunkčnost...

-Při jízdě mimo město se teplota nedostala ani do oblasti kde ukazuje budík,podle teploty hadic to tipuji tak 60°C

-Ve městě normálně,po vyjetí z města teplota zase rychle spadla

-Topení při zapnutí na plno jen lehce vlaží

Je to 1,3 MPi 99 ročník s plastovou skříní...dá se vyměnit jen vnitřek nebo se musí koupit celá ta skříň?...je to docela pálka skoro 1000 kč za originál

Díky moc za radu

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to termostat a polský stojí v Kelly tak kolem tří čtyř stovek. Mění se půlka skříně.

doplněno 30.05.13 19:28:

autokelly.cz/...

Termostat felicia
0000567
hodnocení

A vydrží to něco?,nebo je to strašnej šunt...jde mi o to aby to něco zase vydrželo,auto potřebuji každý den

Měnil jsem ho někde v prosinci a denně najezdím pravidelně 80 km. Až odejde, koupím třeba wahlera a porovnám.

doplněno 30.05.13 19:54:

Uvědom si: je to třista korun a půl hodinky práce když to děláš poprvé. Podruhé deset minut..

laybor*
hodnocení

0x

Přesně tak mi to dělalo na Mondeu - a byl to termostat, na felinu je za 100kč,

viz Kelly autokelly.cz/...

XS 113095090
Termostat
do r.v.: [-01/96], 80 °C
80 °C
83 Kč
101 Kč

doplněno 30.05.13 19:29:

Dá se vyměnit jen vnitřek, jinak by se samostatně neprodával.

doplněno 30.05.13 19:43:

Pokud nejsou ulomené packy tak proč kupovat skřín?

lugosy.smirci-krize.cz/...

Na MPi kupovat ne samotný termostat, ale komplet i s půldomkem! Tak jak jsem dal odkaz a fotku.

doplněno 30.05.13 19:34:

To je pěkná kravina a mají to tam blbě. Taky jsem to prvně koupil podle kategorie zařazení na jejich webu a musel jsem ho vyhodit, byl velký a do domku nevešel. Navíc kdyby jo, potřebuješ ještě kleště na vnitřní segerovku. Koupil jsem celý půldomek, odšrouboval hadice, tři šroubky a vyměnil.

doplněno 30.05.13 19:49:

laybor: ale ano, jen samotný v kelly nemají, pokud jde sehnat jinde, tak jo. Záleží na preferencích, dostupnosti obchodu a doručování. Pokud mám kelly za rohem, tak celý domek mě vyjde stejně jako samotný termostat s poštovným atd...

sadraj

mám dotaz mám feldu 1,3 rok 98 červen a termostat už je tam v plastovém viku kde ho drží třmen a je na koncícch zasvaknutý do plastových ok v tělese , koupil jsem zvlást těleso kde je uprostřed nálitek jako váleček prroti termostatu a uprostřed je otvor jakoby pro kolíček a v termostatu ej tady otvor. pružina tlačí tel teleso termostatu s jeho gumovým okrajem do sedla kde je uzavřený ale provblém je v tom že tam asi má být zřejmě mezi tou moszaznou částí termostatu tím válečkem co zespod čumí proti tělěsu termostanu nějaký kolíček nevím to jistě protože u termostatu bylo jen vnitřní tělěso z mosaz najednom konci se zasune do třmenu a meti třmenem a spodkem toho tělesa je kuželová silná pružina nějak mi nedochozí co by melo proti té pružině tlačit stále mám dojem že tma chybí nejaký kolíček který by asi mel být mmezi spodkem telesa termostatu a tím plastovým válcem ktzerý jje v tělese víka nevíte jestli tam oprtavdu kolíček patří a když tak z čeho je a jaké má mít rozmery . stále trpoáím pocitem že se nebude termostat otevíret poraďte děkuji bohužel jsme to nenafoti l když mi to kamarád skládal dohromady děkuji

0000567
hodnocení

Jo ale tento je do 96 roku,hliníková skříň...já mám plastovou skříň rok 99

Ti říkám kup to, co jsem nafotil.

doplněno 30.05.13 19:36:

Stačí ta půlka, jestli je ta druhá s čidlem v pořádku

doplněno 30.05.13 19:38:

Tam jak je ten výřez vpravo, tam je nasunutý konektor kabelů, myslím že lambdy, teď nevím. Vysuneš a nasuneš.

hodnocení

0x

tady máš ode mě celej návod jak na to ;)

skoda-club.net/...

doplněno 30.05.13 19:41:

už sem párkrát na přání zákazníka dával termostat od Vika cena asi do 300 a funguje zatím bez problémů cca rok

0000567
hodnocení

Díky moc,zítra to koupím a vyměním,nic jiného mě nezbyde

0000567
hodnocení

Tak vyřešeno,termostat vyměněn a chlazení zase funguje jak má...na tom starém byla ulomená jedna plastová pacička co drží ten vnitřek,tím pádem to bylo pořád otevřené

*palec*Seš dobrej

doplněno 31.05.13 14:38:

Dal jsi jen termostat nebo celý půldomek?

0000567
hodnocení

Jenom ten půldomek...montáž celkem hodně jednoduchá...povolit hadice,stáhnout tu silnější a kapalinu nechat vytéct do kádě...vytahat kabely a lanka z průchodek,povolit tři šroubky,šup ven,očistit,do nového dát těsnící kroužek,šup nový zpátky,přitáhnout,dát kabely a lanka,naplnit,vyzkoušet a hotovo...práce na cca 10 minut

Co jsem pročital internet tak prý jde do téhle polské skříně po úpravě dát i starší termostat vahler,ten vnitřek tam drží jenom na segerovce a prý když se ten vahler trošku zbrousí po obvodu jde použít...to by byla výhoda,ty plastové části by tudíž mohly sloužit na pořád a kdyžtak by se měnil jen vnitřek

michaaaaaal
hodnocení

0x

Včera jsem tuhle práci dělal. Nechtěl jsem ale kupovat čínský termostat za 250 Kč, který v zimě odejde když to nejméně potřebuji.

A nechtěl jsem dát za originál 600 Kč. Koupil jsem tedy Wahlera originálního a chtěl napasovat do půpodního půldomku.

Podařil se mi krásně dokola obrousit na daný rozměr 46mm, ale problém je, že je malinko vyšší a nejde zasadit tak nízko do domku, abych ho mohl zajistit segerovým kroužkem. Co nyní?

Někdo radil, že to stačí takto zbrousit, ale nevím už jak ho zajistit, předpokládám, že nějakým lepidlem to v těch teplotách a fridexu nepřichytím. Děkuji

0000567
hodnocení

Ten půldomek to je polák,to není čína(myslím že kvalita přece jen o něco lepší)...od opravy je to cajk,teplota se drží pořád na 90°C,jen v koloně stoupe než se spustí ventilátor...

Co se týče zástavby vahlera do tý plastový skříně,asi to zusit opatrně zbrousit i po stranách aby to mělo dobou tloušťku(pohrát si s tím než to tam půjde dát

michaaaaaal

Jak po krajích? To vadí až dole v domečku, tam se bruskou nedostanu. Uvažuju zbrousit více ten termostat, jak moc to musí být těsné? Když to potom zasilikonuju tím tmelem co je na motory, těsnění atd? Děkuju

0000567
hodnocení

Těsné to musí být fest,jinak se bude podchlazovat motor...musí to být utěsněné něčím co odolává chladící kapalině a vysokým teplotám-z hlavy nevím,musíš se zeptat v autopotřebách

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma termostat felicia

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]