Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadřená prevodovka?

Od: nicolsa odpovědí: 11 změna:

Dobrý den mám 206 2.0 hdi dával jsem měnit spojku,po vyměne asi za dva dny začal tect olej z převodovky já si toho nevšiml jel jsem a u semaforu chtěl jsem zařadit zařadil jsem ale už auto nejelo .Je to zadřená převodovka?Nevíte kolik bude stát oprava?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

0x

To by také mohla být ukroucená poloosa.Potřebujeme více údajů: Když Vás někdo odtahoval-šly kola ve smyku, nebo se volně točila? Byla převodovka rozžhavená, horká?Když jste zařadil, motor se normálně točil, nebo musel přemáhat odpor a chcípl?

nicolsa
hodnocení

kola se volně točila převodovka byla normální,a motor po zařazení se normálně točil.Je pravda že než se mi to stalo tak při otočení volantem na doraz tam něco dřelo

hodnocení

0x

to pochybuju..sice nevím co dělá převodovka na suchu ale nejspíš by byl hukot a šlo by špatně řadit.. záleží jak jako nejelo..to je široky pojem

doplněno 30.05.13 13:01:

to spíš se rozletěl homokinetak

nicolsa
hodnocení

zařadit šlo plynule a spojka byla normální ale prostě po zařazení auto nic nerozjelo se

k2

Takze poustite spojku, pridavate plyn, otacky rostou a auto stoji na miste?

nicolsa
30.05.13 13:08
hodnocení

jo přesně

artemio2*
hodnocení

0x

S důvěrou bych se obrátil na servis,který měnil spojku.Oni si jistě vzpomenou,který blb se na tom podepsal.

radce*
hodnocení

0x

Jděte to hned reklamovat do servisu, kde Vám dělaly spojku-nejspíše tipnul bych, že olej tekl kolem polosy , co je v převodovce-

Špatně provedly svoji praci, tak ted at se starají a na své náklady to opraví! trvejte na svém a nenechte se odbýt.-

Přeji hodně uspěchů a at již brzi zase jezdíte :)

erikch*

tipoval bych "nedocvaklou" převodovku při zpětné montáži a na hulváta dotáhlou šrouby-každopádně ihned volat servis-at si to odtáhnou a v rámci reklamace zprovozní-auto se už nesmí samo hnout ani metr ...

kjanik112*
hodnocení

0x

To nebude zadřená převodovka. Buď je to ukroucená poloosa-a nemusí se přitom ozvat ani křupnutí-a nebo něco s kinetickým kloubem. Zadíraná převodovka je hlučná a postupně jde ztuha, až motor nemá sílu ji přetočit (pokud se uvnitř něco neurve). Ukroucená poloosa je závada, která vznikne "z ničeho nic", chcete se rozjet, a najednou to nejede.Při této závadě se motor točí, reaguje na plynový pedál, jde normálně řadit...je to tak?

ar*
hodnocení

0x

Podle mě pří výmněně spojky a následné motáži docvakli poloosu řádně do kloubu a nebo nechali starý rozpěrný kroužek a poloosa vyjela z kloubu. Stačí vzít za poloosu u kola a jestli drží jen v manžetě, vyjela z kloubu ven. Opravu by vám měli provést v záručním termínu, je to jejich chyba. Oprava není náročná, cena opravy 0

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]