Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej auta do polska

Od: greg* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den prodal jsem v říjnu minulýho roku auto chlápkoj do Polska.Mam plno práce na baráku a v zaměstnání tak jsem mu napsal plnou moc abych nemusel běhat po úřadech a přepisovat auto.Chlápek vypadal že je solidní a se vším souhlasil.Nenapsali jsme ani kupní smlouvu protože ta stačí být jen ústní.Takže já nemám žádný papír o prodeji.Telefon nebere.Adresu jeho neznám.A jméno už nevím.

Do dnešní doby auto nepřepsal a já do dnešní doby platím povinné ručení na auto které nemám protože nemůžu asi zrušit pojistku bez kupní smlouvy či jentak.

Auto je stále napsaný na mě.

A teď se ptám co stím? Nechci platit povinný ručení a nechci mit auto napsaný na mě když ho nemám.

Kecy o tom že jsem měl sepsat smlouvu atd... si prosím odpusťte já chci poradit ne aby jste mě něco vyčítali.

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

pokračuj v placení povinného ručení a nic neřeš...a až jednou zjistíš komu jsi auto prodal, udělej konečně ten evidenční úkon...

olaf71*
hodnocení

0x

ono si ale nejde odpustit připomínku ohledně té smlouvy. píšeš, že kupní smlouva stačí ústně a ejhle, ona nestačí. mohl jsi v ní mít iniciály včetně všeho z průkazu totžnosti, nebo něčho, co se používá v Polsku jako doklad. asi bych to osobně nahlásil na Policii ČR a pak záleží na tom, jak se k tomu postaví.

no a kdyby to nahlasil jako kradene tak pak na zakladě čeho zruší to povinné resp. uspokojit čkp?

nu*
hodnocení

0x

skutečně zajímavé rady, odcizení auto zadat do policejních pátracích systémů a oni si toho poláka najdou*smich* nejlepší by bylo kdyby šel hned do polské vazby, než se vše vysvětlí...pak ho pustí a podá na toho troubu který na policii lživě udal trestní oznámení...nebo rovnou žalobu...

olaf71*

nepíšu nic o krádeži auta. může jít o podvod.

hodnocení

0x

párkrát si zanadávat do blbců na svoji adresu, praštit do stolu, vzít si ponaučení a platit.

Nesepsat kupní smlouvu, nepamatovat si jméno, neznat bydliště a dát komusi plnou moc, to už chce hodně odvahy. Nebo to odvaha není?

doplněno 29.05.13 18:18:

řekl bych že povinné ručení je to nejmenší. Ale až někoho někde srazí, a ujede od nehody, najdou si Vás a vy ani nevíte, kdo tím autem jel a půjde to na vaši hlavu. Nějaká tisícovka ročně by mi oproti tomuto byla ukradená.

nu*
hodnocení

0x

nechat si vystavit dupikát TP a odhlásit auto na pojišťovnu UNIQa , na tu si stěžuje v jiném článku pisatel...nebo rovnou na ČKP *smich*

ještě lepší nápad bude odhlásít auto na toho kdo tady radí nahlásit krádeř...stačí jen sehnat jeho osobní údaje

nebo rovnou na nějakého eskymáka...a co kdyby jsme to odhlásili na tebe? :D to bude nejlepší :D..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]