Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě ojetého vozu

Od: auto* odpovědí: 7 změna:

Zdravim motoristy,

chci si našetřit na nějaké spolehlivé auto. Mám zatím představu o Škoda Fabia r.v. 2000<. A chci se zeptat Vás zkušenějších, jestli se mi tohle vozidlo do začátku vyplatí. Uvažovala jsem i nad Š Felicia, ale ta hodně koroduje a aby se mi pak po dvou letech nesesypala před barákem.

Proč zrovna Škoda - podle mého jsou na tyto česká vozidla hodně náhradních a levných dílů a možná snad ani servis a pojištění nebude tak drahé.

A hlavně by mě též zajímalo jakou přesněji koupit 1,2 MPi, 1,4 MPi, ..atp., aby to zase moc nežralo? A jestli na benzín nebo naftu? Za rok možná najezdím tak 10 000km, tak by se mi asi spíše vyplatil benzíňák.

Předem děkuji všem za rady a názory.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

laybor*
hodnocení

0x

Felicia rok 2001 - 20 000kč

Fabia rok 2001 - 50 000 kč.

Felicii koupíte i bez koroze , Fabia se sere daleko více , když fabii tak 1.4 , v žádném případě nekupujte 1.2 HTP - o problémech motorů si cvrlikají i vrabci na střeše.

doplněno 28.05.13 17:54:

cimbu.cz/...

doplněno 28.05.13 17:56:

sauto.cz/...

doplněno 28.05.13 17:58:

sauto.cz/...

doplněno 28.05.13 17:59:

Ale hlavně kupujte s někým kdo tomu rozumí .

auto*
hodnocení

Ano to vím, že se dá Felicie koupit i bez koroze, ale zase chci aby mi na dalších pár let sloužila a jelikož nemám možnost vozidlo garážovat, tak se toho u Felicí nejvíce bojim. Děkuji za příkladné odkazy.

nu*
hodnocení

0x

staší se podívat na odkaz www.mobile.de, tam je fabií jako máku..,českým fabiím bych se vyhnul, kvůli možné zanedbané údržbě a nešetrnému zacházení

auto*
hodnocení

A není tam větší riziko, že by bylo auto kradené nebo tak? Zase nikoho neznám kdo by uměl dobře neměcky. A určitě i to papírování bude o něco složitější ne?

nu*

na mobile.de se dostanete jako na tuto stránku, nejlepší jso auta od fyzických osob, ale ta jsou většinou neodglášená, auta v německých bazare h jsou už odhlášená a stačí si kouoiz žluté značky s pojistkou a tradá domů

kaýdá má nějakého helmuta který umí německly, vemte někoho kdo umí a dejte mu pár tisíc za tlumočení + něco na benzin, zpět pojedete fabií

bronn
hodnocení

0x

POV by drahé být nemělo, zkus Slavii, tam mají hodně dobré ceny. Jinak si myslím, že do začátku je to dobrá volba.

erikch*
hodnocení

0x

trošku mně zaráží (sorry,ale naivní) představa,cituji:"...Proč zrovna Škoda - podle mého jsou na tyto česká vozidla hodně náhradních a levných dílů a možná snad ani servis a pojištění nebude tak drahé..." Jaký je racionální důvod pro to,aby mechanik pracoval v servise "levněji" za stejnou prácina Fábii,jakou odvede na kterémkoli jiném voze...?!? Proč třeba velmi podobný plastový nárazník(z rec.plastu) by měl stát mín na Fábii než třeba na Peugeot 206(kterých se mimochodem vyrobilo asi šest milionů,což je číslo o kterém si Fabie může nechat jen zdát)-prostě realita je taková jaká je-ceny jak dílů,tak servisu jsou velmi podobné,je to dnes jen o schopnosti hledat a domluvit se-stejn+ jako se dá koupit litr nafty za 33,40 Kč,tak se ten samý litr koupit za 38,-kč(a půjde o tutéž identickou naftu z Kralupolu)...Jinak sdílím stejný názor jako nu,jsme prostě češi a máme v sobě zakořeněnou tu "potřebu" s druhými lidmi "vy..ebávat","očůrávat" atd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]