Nejste přihlášen/a.
Minulý týden jsem koupil auto od správce konkurzní podstaty za 18 tis. Kč. S autem se dva roky nejezdilo a povinné ručení nebylo
placeno. I když mám kupní smlouvu sepsanou se správcem konkurzní podstaty, na dopravním oddělení nechtějí auto přepsát na mne. Auto bude údajně přepsáno až po rozhodnutí soudu. V této souvislosti mám tyto dotazy: 1. kdo bude platit 10 tis. za převod auta? 2. Bude pojišťovna vymáhat pojistné za nezaplacené období? Pokud ano po kom a kolik? Děkuji
Odpověď je jednoduchá.Majitelem je stále dlužník,po rozhodnutí soudu by měl správce KP dát návrh na odhlášení z evidence,to znamená zrušit práva původního vlastníka.Dlužné pojistné by mělo být hrazeno také správcem a započítáno do pohledávek.Po vyřízení a koupi vozidla vámi je placení ekologické daně na novém vlastníkovi tedy na vás.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.