Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkování u výjezdu z garáže

Od: kokosovy odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

Rád bych se zeptal na parkování u výjezdu z "garáže". Jde totiž o to, že bydlím ve velmi malé uličce kde je problém najít parkovací místo, navíc je tam spousta vjezdů do garáží. Chci se teda zeptat: Můžu zaparkovat své auto před sníženým obrubníkem, který vypadá jako vjezd do garáže, ale garáž to není, za plotem tam jsou jenom obyčejné vchodové dveře, je zrejmé že auto tam nikdy nepůjde?

Přidávám foto toho místa pro lepší názornost.

Jak jsem říkal, je tady nouze o parkovací místa, tak proto se ptám :) Děkuji

Parkování u výjezdu z garáže

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

vypadá to, že při stavbě chodníků bylo počítáno s tím, že zde může být v budoucnu vjezd do vrat, proto si myslím, že parkování takto může být.

ukulele*
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že naprosto kompetentní odpověď může dát jen městská a nebo česká policie, páč co se zdá nám ,,normální,, a co se ,,může,, tak to se v očích policie nemusí tolerovat. já jsem léta parkoval na hraně křižovatky před mojí dr. za tou křižovatkou jsou jen nějaké sklady, nebo co, minimální provoz, no a na jednou jsem měl lupen za stěračem, a bylo to hotový.

dasa*
hodnocení

0x

Já bych se zeptala lidí, co v tom domě bydlí. Je možné, že tam auto staví - nechají ho na tom kopci mezi vraty a dveřmi.

sebod*

Kolik zbývá místa mezi na chodníku mezi čumákem auta a brankou. Podle fotky mi připadá, že tam třeba maminka s kočárkem těžko projede. Pak mohou být problémy. Chodník je pro chodce, ne pro parkování auta.

doplněno 27.05.13 11:06:

mezi...mezi;) Mám jich tam napsaných nějak moc :D

olaf71*

a kolik by mělo být toho prostoru mezi čumákem a brankou? podle mého je to na fotce min.120cm bez připadání. mmj. dost řidičů při povoleném parkování na chodníku nenechává místo pro chodce

kokosovy
hodnocení

Samozrejmě bych parkoval na silnici podélne jako tá Fabie vedle :)

buss
hodnocení

0x

Tady nikdo nezná poměry, já bych se neptal zde a šel za vlastníkem, co na to říká, zda ho to neomezí. Tak to dělám u nás kdy má vlastník vjezd, ale pokud nevyjíždí, na noc souhlasí. On tam přece může jet s károu aj. a už máte problém... Přijet si jen tak a zaparkovat bych si nedovolil. Když není místo, jedu tam, kde je, co s tím nadělám? Nikdo nemá místo zaručeno. Nebo si ho zaplatit.

hodnocení

0x

Podle fotky tam nemůže stát ten kombík. Porušuje zákon 361/2000. Tečka.

Stojíte před výjezdem z místa ležícího mimo komunikaci. Stačí takto?

kokosovy
hodnocení

No v § 27 1 n) zákona č. 361/2000 Sb. stojí:

Řidič nesmí zastavit a stát před vjezdem na pozemní komunikaci z polní nebo lesní cesty nebo z místa ležícího mimo pozemní komunikaci

Nevim však, dle čeho se klasifikuje "místo ležící mimo pozemní komunikaci". Vím že auto do toho vjezdu nepujde nikdy, protože je to fyzicky nereálné.

zkuste logicky přemýšlet, odkud lze vyjet na pozemní komunikaci. Zákon je napsán obecně. Příklad, když tam stojíte na vjezdu, projedu s kolem a zapřaženým vozítkem? Potřebujete předpis, který stanoví co je místo ležící mimo komunikaci?

Prakticky v tomto místě Vás nikdo nebude sankcionovat, ale pokud tam zastaví někdo bude překážet při výjezdu ze dvorka?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]