Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlaseni auta

Od: pjotr odpovědí: 13 změna:

Jak odhlásit auto bez ORV?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

endyfrog*
hodnocení

0x

Máte velký TP dojdete na uřad a nahlásíte ztrátu pokud jste majitel pokud ne máte jistě kupní smlouvu nebo pokud chcete odhlásit sebe třeba na nového majitele prostě všechno jde.

pjotr
hodnocení

ORV byl předán kupujícímu...

endyfrog*
hodnocení

0x

Tak jste mu ho dávat neměl pokud chcete odhlásit na něho tak pokud to jde at vám ho vrátí vy odhlásíte a vrátíte jemu zpět nebo jedině ta ztráta a upozorníte kupujícího že staré ORV už je neplatné a dáte mu nové co vám vydají zaplatíte poplatek za ztrátu mám dojem 100.-Kč

doplněno 27.05.13 00:30:

Vy jste majitel a pouze necháte zapsat do kolonky kupujícího bezplatně jen za tu ztrátu ORV zaplatíte 100,-a možná nic záleží na úřadě potom už je na něm kdy si to dohlásí na sebe.

pjotr
hodnocení

Přepsání na nového majitele stojí tuším 800Kč...lze auto pouze odhlásit a novému majiteli zaslat plnou moc at si auto přihlásí na sebe sám?

cyril*

Nový majitel je snad nesvéprávný, že k registraci potřebuje vaši plnou moc?

To Pjotr-pkd ho odhlásíte na něj,tak NEPOTŘEBUJE na nic plnou moc,vše poté bude v jeho režii a jeho rukách!Jen mu musíte dodat TP po odhlášení! (doporučuji nechat KS + preventivně kopii TP s odhláškou!)

doplněno 27.05.13 19:15:

Ještě jedno doplnění pro Pjotr:

V Kroměříži byste bez ORV neuspěl a totéž v JH,V JH jsem naopak nemusel doložit KS,Takže jak píší někteří+ osobní zkušenost ZÁLEŽÍ NA ÚŘADU a lidem co tam jsou!

hodnocení

0x

Pjotr:

1) jak je to dlouho od prodeje?

2) bez obou techničáků Vám to neudělají

3) oba techničáky můžete získat opisem po 100Kč,

4) kupec muže odhlásit vozidlo u Vás v evidenci na základě plné moci

5) určitě to kupec udělá?

6) máte kupní smlouvu psanou?

pjotr
hodnocení

ODHLÁŠENÍ VOZIDLA: Je třeba, kupní smlouva a velký techničák. ORV NENÍ potřeba má-li jej kupující. Zdělení paní z dopravního inspektorátu.

klidně můžeme vést polemiku, páč není úřad jako úřad. Kupní smlouvu jsem nepotřeboval, stačilo na papírku nacionále kupce, malý techničák měl kupec a já musel zaplatit 100kč za duplikát...

pjotr
hodnocení

Příště budu chytřejší a udělám to co jsem udělal dnes ráno, zavolám na dopravku v místě bydliště a tam se zeptám. Už ne rady, které uvádí v omyl, ale jinak děkuji za ochotu :))

která rada Vás uvedla do omylu?

cyril*

No vidíte jak Vám zdejší poradna pomohla! Díky ní jste začal používat vlastní rozum. Zda úspěšně, či nikoli, je těžké posoudit, záleží na úhlu pohledu. ;)

nu*
hodnocení

0x

Záleží na přístupu úřadu, zákon 56 + vyhláška 243 o registraci ukládá žadateli při každé změně předkládat oba díly ORV.

Dá se to udělat i s velkým TP, jde jen o to zda se s úředníky rozuměn domluvíte.

Ale opakuji, zákon vám nařizuje předkložit i ORV I.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]