Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat o vysvětlení co se může stát když vozidlu praskne hlava nebo se rozleptá těsnění pod hlavou?
Vysvětlí mi to někdo co se poté v motoru děje?
Děkuji
utíká kompresní tlak většinou do chladící soustavy,, ta se tlakuje a kapalina muže prolinat do spalovaku a pak to huli jak dymovnice.., muže to tlakovat i do bloku a pak to třeba vyhazuje měrky.. projevuje se to různě..
doplněno 24.05.13 21:38:neřeš kraviny... drž se pravidla-nerýpat do něčeho co funguje... až nastane problem tak to řeš.. pokud ti to víc pokuřuje tak spíš zkontroluj spotřebu jestli ti to nežere hodně..
Doplním své zkušenosti:
-prasklá hlava v olejivé části=olej šel do chladicí soustavy (Seat Ibiza 1,7GLD,jezdil jsem s tím více jak rok než přestalo díky zaolejovanému chladiči chladit)
-fouklé těsnění=zplodiny hoření šly do chladicí soustavy (P405GRD,jezdil jsem s tím rok do opravy,když jsem hlídal hladinu chladiva,vše OK)bylo foklé trochu,po opravě (nebyl srovnaná hlava) fouklo o5 a tím to skončilo-nastartování po doplnění vody a všechnu to ihned vyházelo ven=nepojízdé auto a může navíc roztrhnout radiátor topení či chladič!
doplněno 25.05.13 13:13:100% to identifikovat NEJDE,skoro vždy až po demontáži!A skoro 100% tomu předchází především "uvaření"!I když těsnění může povolit i stářím!
To,jestli je prasklá hlava,nebo těsnění pod hlavou se poznat nedá.Hlava může prasknout jen tehdy,nedošlo li v poslední době k totálnímu úniku chladicí kapaliny a následnému dolití studené vody.Také při nesprávné demontáži hlavy.Za provozu je skoro nepravděpodobné.Netěsnost těsnění pod hlavou je mnohem pravděpodobnější.Korozí vzniknou kanálky,kterými buď vniká přetlak z motoru do chladicí kapaliny a projeví se to tam přetlakem-.Nebo naopak vniká voda do válců a pak motor silně kouří a na výfuku se objevuje voda i při zahřátém motoru.
Prasklá hlava se projeví po rozebrání vizuálně,ale předzvěstí je nerovná plocha ,která by měřením neměla vykazovat křivost větší jako0,1 mmNápravou je přebroušení.
JABRAKA
Jabrako.občas píšeš hlouposti.Poškozené těsnění pod hlavou se poznat dá.Pokud je to těsnění poškozené více,za chvíli vaříš.Máš-li podezření na poškozené těsnění,dolij vodu do expanzní nádobky po okraj,nastaruj a pozoruj,jesli nevychází drobné bublinky.Jesliže ano,je těsnění v háji.
já se přidám pokud rupne hlava tak se většinou dostane olej so chladící soustavy pokud rupne jen těsnění tak většinou nedrží teplota,tlakuje to hadice,netopí to nebo jen občas,a taky auto vaří a strácí se voda
To že auto začne "vařit" může způsobit i ta prasklá hlava.Ale to jsem ve svém pžříspěvku vysvětlil.
JB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.