Ahoj, před měsícem jsem se stal majitelem Focusu 2009 Ti-Vct, pořád se s tím autem učím jezdit a zacházet, ale potřeboval bych pár rad.1. Mám zatím spotřebu téměř 11 litrů, jezdím výhradně po městě, většinou kratší trasy 5-10 km. Nešlapu na to, spíše asi motor podtáčím (obvykle 1800-2000), občas zrychluji ještě z nižších otáček, což může spotřebu zvyšovat? Je to běžná spotřeba? 2. Při jakých otáčkách je ideální řadit a jaké otáčky jsou ideální na provoz? Měl jsem předtím diesela, takže benziňák je pro mě trochu nový, tak uvítám rady
Myslím, že záleží na tom, co myslíte tím "po městě". Pokud se jen posouváte ve špičce v kolonách, pak si 11l umím představit. Pokud to ale znamená vetšinou pohodových 50 km/h a sem tam semafor, tak je to dost.
Předpokládám, že po měsíci provozu také ještě nemáte ověřeno, že je to skutečná spotřeba podle čerpání benzínu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.