Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rady pro noveho majitele Focusu

Od: goamnel odpovědí: 1 změna:
Ahoj, před měsícem jsem se stal majitelem Focusu 2009 Ti-Vct, pořád se s tím autem učím jezdit a zacházet, ale potřeboval bych pár rad.1. Mám zatím spotřebu téměř 11 litrů, jezdím výhradně po městě, většinou kratší trasy 5-10 km. Nešlapu na to, spíše asi motor podtáčím (obvykle 1800-2000), občas zrychluji ještě z nižších otáček, což může spotřebu zvyšovat? Je to běžná spotřeba? 2. Při jakých otáčkách je ideální řadit a jaké otáčky jsou ideální na provoz? Měl jsem předtím diesela, takže benziňák je pro mě trochu nový, tak uvítám rady

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomkk*
hodnocení

0x

Myslím, že záleží na tom, co myslíte tím "po městě". Pokud se jen posouváte ve špičce v kolonách, pak si 11l umím představit. Pokud to ale znamená vetšinou pohodových 50 km/h a sem tam semafor, tak je to dost.

Předpokládám, že po měsíci provozu také ještě nemáte ověřeno, že je to skutečná spotřeba podle čerpání benzínu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]