Nejste přihlášen/a.
dobrý den měl bych dotaz jak vyměnit světlo či žárovku u střešního brzdového světla jedná se o citroen C3 rok 2003 1,1 obsah zkjistil sem že mi nefunguje. pokud by měl někdo radu jakým způsobem se to rozdělává děkuji za odpovědi
obávám se, že v tomto světle jsou LED diody. a na tišťáku jsou odpory, které jaksi shnily... pokud jste šikovný, světlo demontujete, opatrně rozeberete - vyrobeno tak, aby to rozebrat nešlo . odpory vyměníte (pokud nepůjde hodnoty zjistit, budete muset dopočítat) a vše vrátíte zpět. já jsem líný, tak jsem tam vlepil LED pásek a celé světlo (navždy) slepil silikonem.
a pokud šikovný nejste, koupíte nové světlo za cca 1000,-Kč...
doplněno 08.07.13 22:20:vrakáč nedoporučuji - můžete na tom za pár týdnů být stejně. s ostřikovačem problém není -pouze odpojíte hadičku. jak demontovat z auta si už přesně nepamatuji. ale snad jsem sundaval vnitřní plasty na dveřích a pak tam byly dva šrouby s hlavou na torx... světlo rozebírejte opatrně - jsou tam takové palstové "pacičky". polovina mi jich stejně praskla. zpuchřelé těsnění jsem vyhodil a celé to důkladně slepil silikonem.
doplněno 08.07.13 22:22:pokud vám to světlo nesvítí, tak problém samozřejmě máte. neprojdete STK (vlastní zkušenost) a pokud vás odchytí pomahači a chrániči, zadarmo to nebude...
doplněno 08.07.13 23:18:klidně si to světlo koupím určitě by mi ho prodali i ve vrakáči pokud mi poradíte jak to otevřít tak bych to zkusil demontovat a vyměnit ale nevím jak se tam dostat abych tam něco nezlomil. Když jsem otevřel kufr tak sem si všiml že jsou tam dvě dírky jakoby pod světlem a jsou tam nějaký uchytky ale nechci do toho nějak hrabat pokud se z někým neporadím. je to nějakej problém pokud mi to nefunguje. myslím jestli je za to nějakej flastr či něco jiného
když otevřu dveře tak tam nemám žádný plasty ale je tam jen plech a jsou tam dvě dírky jak kdyby to byli otvory na demontáž zkusím to nějak vyměnit a uvidím koupím si tedy nejspíše nevé světlo. nemáte nějaký web nebo obchod kde by se to dalo najít hledám to celý večer as nemohu nic najít
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.