Nejste přihlášen/a.
Poraďte mě prosím někdo. Na moje auto mám kupce, ale je ze Slovenska. Auto na sebe mám pouze odhlášené, nebyl jsem ho zatím přihlásit ( polopřevod). Zajímalo by mě jestli budu muset auto prvně přihlásit na sebe, zaplatit ekologickou daň a potom teprve odhlásit na Slovenského kolegu. Děkuji
Myslím,že sovisející předpisy budou podobné jako v Česku.Pokud to auto prodáváš,sepiš kupní smlouvu.Tu jistě máš,je to důležité kvůli odhlášení pojistky.Pokud už je odhlášené tady,už tě nic nezajímá,předáš pouze doklady a jsi z obliga.Nic neplatíš.Kupec si auto na Slovači přihlásí sám na základě kupní smlouvy.
JABRAKA
auto na sebe přihlašovat nemusíte, stačí když bude mezi váma a slovenským kupcem uzavřena písemná kupní smlouva, kterou se doloží na příslušném registru vozidel změna vlast. vztahů, Slovák se ale musí registrovat na našem registru jako nový vlastník, odevzdá CZ značky a dostane exportní, s platností maximálně 3 měsíce...osobně, nebo to můžete vy na základě písemné plné moci...
Zaplatí správní poplatek 800,- Kč a bude zapsán v registru jako nový vlastník. Evidenční kontrola v tomto případě není nutná, proto ani eko-daň.Vozidlo opouští registr ČR.
Pokud chcete vyvézt auto sám a nechat ho tam i s doklady, myslím na Slovensku, musíte ho na sebe předtím registrovat. V tomto případě opustí vozidlo registr čr jen když ho na sebe nový vlastník na slovensku zaregistruje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.