Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkování - bota

Od: martens odpovědí: 6 změna:

Zdary všem.

Mám dotaz a zároveň prosbu o radu.

Pospíchal jsem něco pořešit na poště. Jelikož to mělo být na cca 2 minuty (bohužel nebylo) tak jsem zaparkoval na B27 (žlutá čára souvislá, tudíž zákaz zastavení).

Než jsem došel zpět tak jsem dostal TPZOV (botu) od Městské.

Skutečnosti jsou takové, že obuté auto není na mě ale na přítelkyni, jelikož jsem tvořil překážku tak jsem měl být odtažen a ne obut, nechal jsem se předat - resp. dle malého TP předání se psalo na přítelkyni. Vím, že nebyly pořízeny žádne fotky apod.

Totiž. Sloužil jsem pár let u Městské takže vím jaká je praxe v oblasti botiček a odtahů ovšem v době §13/1a - osoba blízká, což už neplatí. Ano. Skutečně se mi nechce platit za to, že se člověk opozdí na poště. Navíc jsem se snažil rozumě domluvit s přítomnou hlídkou, protože spoustu tamních MP znám. Bohužel jsem natrefil na MP, které neznám. Moje smůla. Nedělalo by mi problém zaplatit běžně dávánou 100,- pokutu. Ovšem dost mě vytočil arogantní přístup strážníka a jeho výklad ve smyslu, že mají nařízeno dávat minimálně 500,- (tyhle fígle sám znám a taky vím, že výši sankce si strážník určuje sám včetně možné domluvy). Jak říkám. Sloužil jsem a vím očem ta práce je ale poprvé v životě jsem se setkal s arogancí a povrchností co mi předvedl tamní strážník. Tudíž jsem se zasekl, že nezaplatím a nesouhlasím.

Takže. Přestupek byl spáchán v Ústeckém kraji. Ovšem já i přítelkyně máme trvalý pobyt v Pardubickém. Osoba blízká či vzdálená a jiný nesmysl mě ani nenapadl. Spíš mě zajímá jestli stále platí, že po 12 měsících je přestupek promlčen. Resp. Sám jsem se setkal s tím, že se přestupce omlouval, že se nemůže dostavit k podání vysvětlení a poroce byl přestupek anulován.

Stále to ještě platí nebo je jiná cesta?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ano, stále platí rok.

jinak raději nekomentuji.

hodnocení

0x

někteří lidi aspoň dokážou chybu uznat...

možná nemůžete za to, že jste se zdržel na poště, ale na zákazu zastavení nemáte co stát, ani kdybyste tam byl půl minuty.

isteron
hodnocení

0x

Z Biblie : Nečinte iným to, čo nechcete aby činili vám!

albatros498022*
hodnocení

0x

Za pětikilo bych ani neprotestovat, zaplatit a byl bych rád, že kolem nejela státní dopravka, tam by to 500 nespravilo.

hop®
hodnocení

0x

Chápu, že Vás arogantní přístup naštval. Ovšem tím jak popisujete situaci byste se asi nechoval jinak. Jako bývalý měšťák byste měl dodržovat a ctít zákony. A pokud je vědomě porušíte, tak zavřete ústa a přijměte trest. Mimochodem, proč už nejste zaměstnancem této instituce? ...

P.S.: Sorry, že jsem neporadil...

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Jediná rada,kterou Ti mohu dát,je sklapnout kramfleky a zaplatit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]