Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Xenony, bixenony a rada kolem nich

Od: emanuel* odpovědí: 12 změna:

Dobré ráno *smich*

Uvažuju nad koupí xenonů a chtěl bych od vás poradit, nejlépe od někoho, kdo už je má a rozumí tomu...Teď jsem se dozvědel na internetu že existují i bixenony a přečetl jsem že jejich výhoda je, že jdou přeblikávat mezi běžnými a dálkovýmy světly, akorát jsem myslel že to jde už u xenonů běžných...

Dále to potřebuju do Opel Vectry 97 roku, a nevím teď momentálně jaká tam je patice...

Díky všem za rady hezky večer *placni*

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak ted uz to vis...

To ma myslim oddelene dalkove a potkavaci?

To pak tam mas bud H7 a H1 - pokud mas pulku skla cirou a pulku zebrovanou nebo H7 a H7, pokud mas celesklo cire.

Kdybys mel spolecnou zarovku (coz nejspis nemas), tak pak bys tam mel H4.

westiik*
hodnocení

0x

Zde je můj názor. Jsou dvě varianty. Zaprvé to může být pouze jedno-vláknová žárovka(xenon) a nebo jsou tam klasicky dvě na dálkové a potkávací(bi-xenon). A nebo je druhá varianta o které mi vykládal kamoš. Je to jedno-vláknová žárovka ve které je takové stínítko ovládané myslím magnetickým polem(nebo tak nějak), kde se při přepnutí na dálkové odklopí tohle stínítko a žárovka svítí naplno. Takové prý stojí kolem pěti tisíc.

maxwell*

Já tedy ten poslední uváděný model viděl jako systém kdy se vysunoval právě ta xenonová žárovka a vysunutím či zasunutím se měnilo ohnisko. Tedy jestli na dálku, či na blízko.

Co by mě taky zajímalo jak je to s tím čirým nebo vroubkovaným sklem? Měl jsem pocit že u toho by mělo být jen čir? Já si to tedy dokážu najít jinde, ale když jsem tady na tomhle fóru tak co mi to trochu přiblížit *smich* . Dík

doplněno 09.02.09 17:37:

Jak se tak koukám co jsem napsal, tak by mne zajímalo jak co nejlíp vyčistit klávesnici, protože mi vynechávájí písmenka.:D

To prosím ani neřešte, raději si koupím novou.;)

U tech bi se skutecne posunuje ohnisko. Drive byvalo i stinitko, to uz je dneska ale passe.

Za vroubkobany sklo je prasarna xenony davat, pac svetlo z xenonu se roztristi diky jine poloze ohniska. Tuzingari si vecinou nechavaji skla opiskovat do cira. To ale moc nepomuze, pac klasicka parabola neni delana na to, aby svitila pres cire sklo - chybi potrebny lom paprsku.

Navic je tu dalsi problem s ohniskem, ktere nebude nikdy stejne jako u zarovky, takze svetlomet stejne nebude svitit tak, jak by mel.

Tolik, co se tyka problemu se svicenim.

Dale pak problemy se zakonem - domaci prestavby nejsou stoprocentne dovolene vyrobcema, chybi automaticka nivelace a ostrikovace skel. Ale to uz je jine tema.

maxwell*

Nějaké zkušenosti s LEDkama místo žárovek? (H4)

michalll*

Jo já je mám a je to super..Vypadá to dobře ale už mi dvě odešly...Nevím jeslti náhoda, nebo se to vážně tak kazí...

No. Zkusenosti...

Ledky jsou dobre, jednou uz sem tu o tom take nekde psal podrobneji.

Ale v prijatelne cenove relaci. Tedy misto obycejnych zarovek do zadnich svetel, do svetel pro denni sviceni a podobne.

LED do svetlometu...to je megapalka. Do AUDI R8 za 95 tisic. No nekup to. Tam uz je to fakt ciste o frajerine. Na to si jeste nejaky cas budeme muset pockat.

maxwell*

Já se teď díval a ty mrchy jsou jen na denní svícení. Nejsou v tom dálkový. Takže jen na dělenný světla kdo má dálkový zvlášť.

Mně se ty montáže těch lišt s LED moc nelíbí. kdyby byly právě H4 tak bych raději ty. Jenže asi za málo peněz málo muziky*smich*

michalll*

Ne, led diody se dělají jen do parkovaček..

maxwell*

Ale jo, dělaj se i H4, ale nejsou v nich dálkový :( .

Funguje to pouze jako potkávačky, nebo na denní svícení.

superbrightleds.com/...

doplněno 09.02.09 23:44:

Tady je to detailně zobrazený.

superbrightleds.com/...

michalll*

Ale no ne, a jaká je toho cena?*sok*

maxwell*

1LED H4 - 10$

9LED H4 - 18$

Jenže se to nedá použít v noci. Je to jen na denní svícení a nejsou v tom dálkový. Prostě je to slabý. Jinak patice mají H3,H4,H7,H11 a všechny do vozu - interiéru.

Zadní světla LED od 5$ a do palubky za 1.6$

Je to o dost levnější jak u nás. Až na to pětidolarový poštovný.

Ale co vypisuju, tady to je i s cenama

superbrightleds.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]