Nejste přihlášen/a.
Dobry den nevite nekdo kolik litru motoroveho oleje mam lit do bmw e36 316i obsah 1.6 75kw rv.1996 děkuji
mám tohle auto, rv 95 , 75kw, 210tis nalítáno a chci vyměnit olej (koupeno čerstve ted.) Jaký doporučujete? díky Mira
lej to co chce výrobce v návodu. Jestli ti jde jen o značku tak dávám BMW nebo Castrol.
doplněno 11.06.14 12:41:na víčku BMW je značka Castrol, kterou BMW doporučuje. Zkoušel jsem 2 oleje: BMW ten se mi lehce ztrácí a Castrol. Stejná specifikace, stejné normy, viskozita a prostě Castrol se neztrácí.
Vše je v návodu: manualslib.com/...
tedy: Preferred: BMW Longlife-01;or, for BMW 316i, 318i,BMW Longlife-01 FE
Alternatively: BMW Longlife-98,BMW Longlife or ACEA A3.
Viskozitu neuvádí, ale stačí vyhledat olej podle normy: např Longlife-01, ten už se nevyrábí, ale zastupuje ho Longlife-04
Viskozita bude 5W30, 5W40. Používám 5W30.
malé doporučení: long life berte jako obyčejný olej. Žádných 30tis km, ale jen cca 15tis km.
doplněno 11.06.14 12:47:jinak ta náplň je 4,25l vč olejového filtru (platí pro BMW 316i, 318i)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.