Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadřená BABETA

Od: nerwoe odpovědí: 8 změna:

pucil jsem kamaradovi babetu on do ni nalil benzin bez oleje , babeta je nejzpis zadrená , jak ji mohu zpravit prosim o rady díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

rozebrat sehnat novej válec píst kroužky a znova složit

nebo rozebrat a poslat válec do firmy kde provádí výbrusy válců

nu*
hodnocení

0x

jednoduše, rozebrat a zkontrolovat...nejlépe bude koupit na aukrio celý motor za pár stokorun...nový výlec na babču dnes stojí i tisícíkorunu a stojí za houby, protože se to dováží z Polska ...i písty, čepy a krouřky...

Pokud je válec origo český a je poškozen, udělat výbrus pokud to půjde, vyměnit píst a kroužky, já to sehnal v buzuluku Komárov...

Pokud jde o ložiska na klice, stojí pár korun...

laybor*

Zalezi co jsi zadřel. Zda valec, nebo kliku, nebo oboji. Jinak na babetu jsou mnohem levnejsi dily jak na kolo.
Opravdu záleží, jak se to zadřelo. Možná se to jen kouslo, Pionýr i Jawa 350 se kousaly taky, když se přehřály.
Po vystydnutí to šlo přes rychlost na drcnutí rozhýbat a běželo to dál.
V horším případě se vyndal píst (pokud to bylo jen kouslý ve válci), píst se vzal pilníkem a smirkem a měnily se jen
kroužky. Oprava za pár kaček. Pokud je to ložisko na klice, kromě toho ojničního se dá taky vyměnit doma.
(ono i to ojniční, ale to se musí rozlisovat klika a to je celkem pakárna).Jen bacha, pokud to budeš chtít protočit,
tak s citem. Nepoužívat mocnou sílu v podobě poskakování na pedálu nebo startovací páce (poukud to má kick) když to
nepůjde a je jen kouslý píst ve válci, mohla by se ještě ohnout ojnice. Když to nepůjde, tak odšroubovat matky
z hlavy válce, opatrným prošlápnutím válec kousek zvednout a pak nějakým páčidlem opatrně stahovat
Obchudku s dilama na babetu jsou mraky a spocitej si to. Treba fichtlkramek.cz ... Pist, krouzky, cep, valec na vybrus.
To by nemelo byt nejak krute drahy.
Válec i s novou pístní sadou by měl jít ještě sehnat. Přehodit to je otázka na 5 minut.
Lepší na záběh dát větší trysku do karburátoru a nebo alespoň více oleje a méně zatěžovat motor.

olaf71*
hodnocení

0x

vyhonovat válec,nový píst pro výbrus, kroužky,čep. motocentrum-vitkovice.cz/...

jabraka*

Jak říká Olaf:

Rozebrat motor,koupit nové kroužky,vyleštit válce a ty kroužky vyměnit.To je to nejlevnější.Určitě to na pár tisíc km.stačí.

hodnocení

0x

Válec s pístem a kruhy to nespraví! Skoro jistě to bude zadřené na klice!Rozebrat a poškozené díly vyměnit!Pkd klika jak se domnívám,tak klikový křídel,ložiska, ojnice.Ještě bych doporučil raději celý motorklika,ojnice,píst válec...

Ps před X roky mně toto udělala segra na pístu-válec a píst s kruhy a p.čepem OK,ale zadřelo se ojniční ložiskou!

jabraka*

To je pak větší průšvih,to už si doma nespraví.

JB

martinhajek*
hodnocení

0x
Většinou se jako první zadře píst, mně se kdysi povedlo rozhýbat motor pionýra nalitím oleje nad píst a sto kiláků jsem používal směs 1:20.
Máš prudce inteligentní kamarády, nechal bych mu to zaplatit. I desetileté dítě ví že se do těchto mašin neleje čistý benzín.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]