Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodní pumpa na Fačko

Od: manotek* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, prosím jak mám vyměnít vodní pumpu, mám si něják podložit motor?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

já jsem si ho přizvedl zvedákem podloženym pod vanu, pak povolit silentblok

manotek*
hodnocení

a jak ste povolil tu matku ty jak tam sou ty 4, právě ve spot?

Lehce přizvednout motor, vytáhnout šroub silentbloku, popustit motor, povolit alternátor, sundat řemen, odšroubovat všechny matky (13klíč) na pumpě-tuším 4 matky, a sundat pumpu-opatrně odpáčit, drží na těsnění.

doplněno 22.05.13 09:59:

Chce to mít to správné nářadí, já všechny odšroubuju malou ráčnou s krátkým nástavcem a golou

manotek*
22.05.13 12:32
hodnocení

to mám

4 matky tam jsou a pak to musšíš dostat z těch nátrubků.. mě to šlo blbě jak cyp... páčili jsme to montpakama

doplněno 23.05.13 10:19:

všechno jde když se chce

manotek*

vše sem sundal ale nejde to ven :(

abys pumpu vytáhnul a zase nandal musíš pomoci heveru hejbat samotným motorem nahoru a dolů

pokud nejde s bloku stačí jí přes špalek poklepat kladivem

manotek*
hodnocení

to mam hotovi ale zas mi praskla brzda přední leva, tak to bude menší problem, problem je v tom jak to sám ovzdušním?

sám? pěkně blbě.. našlapat, povolit odvzdušnovák, šlapnout na pedal, až klesne tak zajistit aby se nevratil a zatahnout odvzdušnovak... a cele opakovat.. ale je to na prd.. lepší je to ve dvou

na prd to je leč s hadičkou ponořenou ve sklenici s brzdovou kapalinou se to dá zmáknout

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]