Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké druhé auto do rodiny?

Od: mowla* odpovědí: 14 změna:

Přiznám se, že bych nevěřil, že budu někdy mít dotaz tohoto typu, ale prostě k ´malým´ autům netíhnu a tak nevím,co kamarádce poradit - s jakým autem máte osobně dobré zkušenosti? Požadavky jsou:
- cena do cca 250.000,-
- obvyklé obsazení 2 dospělí a jedno dítě
- provoz převážně po městě, výjimečně cesta okolo 100 km
- velká spolehlivost
- nízké provozní náklady (spotřeba i servis)
Předem děkuji všem majitelům i uživatelům za jakékoli informace - tedy nejen pozitivní, ale i negativní.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

3x

Yaris, je chytrý a věčný...a litrový motor VVTi je super

hodnocení

2x

moje druhé autíčko Suzuki Splash 1,2 lt, se pomalu stává mým prvním autíčkem... do města jak dělané, nákupní taška na 4. kolech, všude vejde, dobrý výhled a pohodlné nastupování a vystupování díky vysokým sedadlům, vhodné pro starší či méně pohyblivé osoby. Cena nového okolo 200 000 .- podle výbavy, spotřeba malá, po městě i ten pátý rychlostní stupeň ještě při povolené rychlosti drží potřebné otáčky, a okolo 3 000 otáček, když potřebujete, umí pořádný odpich...

info třeba suzuki.cz/...

hodnocení

0x

Celkem bych se rozhodl pro Peugeot 307/8. Je levný, levný servis. Vypadá dobře. 2,0L, 100kW je spolehlivý. Sice nemá moc dobré jízdní vlastnosti, ale ostatní to vyváží a pořád jde jen o DRUHÉ auto :-D

doplněno 22.05.13 07:26:

Suzuki ma vcelku zajímavá auta. Splash bych viděl pro manželku na nákupy, která vyzvedne dítě ze školky. :) Jinak jak jsem říkal, že vypadá dobře, myslel jsem hatchback. Kombíky nejsou moc povedené, určitě ne 308 *smich*

doplněno 22.05.13 09:02:

v recenzích moc nevychází dobře, já s ním jezdil 4 roky a žádná závada. Možná to opravdu souvisí i s motorizací popř se stářím to jde rychle do kopru. Rozhodně víc závad bylo v Octavii I. Tam furt blikalo žluté potrubí a servis byl málem každý měsíc :-D

Jaké druhé auto do rodiny?

gocars*
hodnocení

0x

Variant je několik, třeba Ford Fiesta, Opel Corsa, ale za mě, jednoznačně doporučuji Suzuki Swift (pěkné, spolehlivé, dají se s ním jezdit občas i delší štreky)

laybor*

Jak píše Clayman - Peugeota 307 - bude ojetý a nespolehlivý - má to už v názvu 307 závad,

308 nová za 250 není,ale taktéž k němu dávají stan,aby jste mohli spát před servisem,

přikloním se k mistrovi NU - Toyota Yaris nebo Swift ,Fiesta.

petr123*
hodnocení

0x

Za sebe klidně Fiat Grande Punto s benzínem 1,2. Spolehlivost perfektní, s lehkou nohou spotřeba kolem 4-5 litrů, v zimě na zimákách po městě kolem 6. Není to s tím motorem žádný trhač asfaltu, ale po městě stejně víc rozhoduje rychlost reakce na semafor než výkon motoru. A jestli je to pro ženskou tak by jí mohl vyhovovat i podle mě hodně povedený design ;)

kratast*

presne tak fiat grande punto, nebo pandu. Popřípadě lineu nebo ideu. osobne bych si vzal fiata cromu. Doma mame stilo a naprostá spokojenost a druhe auto lancii Y. Kdo jednou koupi itala uz nechce jinak :)

Do francouze (citroen, peugeot, renault) bych nešel, drahy servis, drahé ND. to radši audi nebo mercedes tam to stoji stejne jako u francouze s tim rozdilem že mám ,,auto" a ne lažabáka z francie. Všude kolem me slyším jen samou hanbu na francouze,

chcete vymenit EGR na 307? vyndejte rovnou čelní sklo atd... za mě francouz NE!

aha a proto itala jo , je to jak u koho , jak mas kazove auto , nekdo na francouze ani nesahne po dobu 15ti let , nekdo meni skoro cele auto po dobu 5ti let , to same u franzouce , VW ... Jinak ani v dnesni dobe koncern nema "levne" ND , jen druhovyroba... a ital neni taky zadna vyhra :) V dnesni dobe se auta delaji skoro stejna , vse je propojeno , kdo vi o co go , tak vi... zabakozrouti nejeli pred 10rokama , ted to je stejne a po CR jich jezdi cim dal tim vic.

hodnocení

0x

Nedávno jsme při stejné příležitosti pořídili Suzuki SX4.

doplněno 22.05.13 12:02:

Eventuelně by šel i ten Swift. Ve slušné výbavě byste se do financí vešel.

hodnocení

0x

2dospeli , 1 dite a vy tady pandu , no pfuj , takove mini auto pro rodinu , do kufru date nakup a koncite. Natoz vylety , ci do kempu , to nehrozi. Zkuste se podivat na inzeraty 1-2roky stare auta , oproti novym spadne cena nehorazne , vetsinou je zaruka. Dival bych se na forda focuse , Kia ceed , kdybys chtel trochu mensi tak klidne fabku /tu sezenes za par kc vsude/ , citroen c-elysee , Peugeot 308 , Citroen C4 , Opel Astra , Peugeot 301 , Renault Megane. Hlavne opravdu neberte male auto , prece jen nikdy nevite , budete mit jeste prcka a co pak , kde kocarek a veci? Prece jen , vzdy je lepsi mit trosku vice mista navic , nez , kdyz bude schazet , stim pak neudelate nic. V dnesni dobe je kvalita aut dost podobna , v nicem se extra nelisi , zaruky se davaji , dily jsou skoro stejne na vsechny auta /delaji se naproti ulici/ Takze zalezi na dobre nabidce a na tom jak se vam kara bude libit. Staci si obehnout autosalony , vyzkouset auta , domluvit se s prodejcem co da za nabidku a podivat se na predvadeci auta , ty jsou tez pekne dole s cenou...

asd*
hodnocení

0x

Ford Fusion, Fiat Punto, Opel Meriva, ... Panda a Yaris jsou fajn, ale už to je bez kufru...

mowla*
hodnocení

Pánové (doufám, že jsem nějaký příspěvek dámy nepřehlédl ;) ), děkuji za info - prozatím to vypadá, že mezi nejžhavější kandidáty se probojovaly Toyota Yaris a Suzuki Swift, dál bude rozhodovat design...

gocars*

Tak co se týče vzhledu, tam je to snad jasná, Yaris se nedá se Swiftem vůbec srovnávat *smich* Swift - modrý (bílý) lak + 15cky kola a je to nádherné auto ;) Kdežto Yarisovi nepomůže ani svěcená voda *smich*

Stavil bych se, že poslední slovo i tak bude mít manželka!
Když chce mít mowla klid, bude ji muset nenápadně manipulovat, aby se ona cítila vítězem...
My staroženáči o tom víme svoje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]