Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás.
Ne že bych si toho dříve nevšimnul, ale zdá se mi, jakoby při podřazení a přidání plynu u felicie 50 kW na zlomek vteřiny přestal motor táhnout. Takové jako uvadnutí. Hlavně při podřazení ze 3 na 2 a vytočení 4-5 tis ot. když to chci vyhulit do kopečka. Možná to je pocitově, co si budeme povídat, je to vysavač. Jinak motor šlape jako hodinky. Je to způsobeno poměrem mezi výkonem a točivým momentem, viz obrázek?
Nějaké stručné vysvětlení?
doplněno 08.07.13 21:05:Ale já nemám na mysli rozjíždění ale opravdu podřazování s pedálem plynu na podlaze kolem 4.5 tis ot. . Ne toto: poradte.cz/...
No mě to na 1,6 při rozjezdu cukalo ztrácelo výkon cukalo atd. měl jsem to v origo servise AUTO BOBRAVA BRNO 11 prutú třikrák u nich a nic a pak mi garážník řekl, dívám se že máš zborcený katalizátor do výfukového systému ,co teď jáříkám co nabízíš on ze kat za deset nebo provaří mo durch trubku s tím že se mi zvíší výkon a klesne spotřeba což se fakt stalo a v pohodě dávám jak nové fábky tak starší ochcávky a ti čumijou samozdřejmě sám bez sledě a mařky vzadu
Popíšu to. Jedu sedmdesát po hlavní na trojku, budu odbočovat do ulice, téčko křižovatka, dám dvě, odbočím, kopeček, plný knedlík-někde kolem čtyř tisíc okamžik povadne, pak za tři atd...
doplněno 08.07.13 21:14:To není povadnutí jakoby to totálně ztratilo výkon, jen mi přijde, že to nejde kontinuálně až do těch 5tisíc ot.
Nezlobte se, ale trošku mi to připomíná, jako kdyby jste hledal nedokonalost u petrolejové lampy
Nenapsal jste, jestli máte monostřik nebo MPi, ale tyhle záležitosti většinou souvisejí s prozaickými věcmi - například zanesené svíčky, kabely na výměnu, nebo třeba filtr sání...může toho být víc, těžko soudit od stolu
Muhe. S tou lampou máte tak nějak pravdu. Jestli se padesátikilowattové felicie dělaly v jednobodovém vstřikování, to netuším. K té próze. Svíčky jsou čtrnáct dní staré a přišly mě sada na litr. Filtr mann stejného stáří. Jak jsem již ovšem psal, není to nijak kruciální projev onen pokles výkonu. Ne jako když lampa chcípe nedostatkem petroleje, spíše jen tak problikne.
Zdravím,mám feldu MPi 1,3 a nikde žádný radikální pokles výkonu nepozoruji,motor plynule táhne až do cca 5500 otáček a zabírá už od 1500 celkem svižně...a to má najeto už skoro 190 tis(a to bůhví jestli)
Zkuste to napojit na wag,možná nějké čidlo dává nesmyslné hodnoty
Pokud je to graf vašeho motoru,tak ten točivý moment se mi zdá nízký...já když jsem naposled měřil tak jsem měl maximum točivého momentu skoro 110 Nm/cca 2800 ot a výkon maximum tak nějak jak vy kolem 53 kw/cca 4900ot...pokud někde v počíači ten graf najdu tak jej sem nahraji...ten motor je série,bez úprav
Může to být vada lambdy, možná se vinou vady alternátoru začíná kazit ŘJ, může zasahovat čidlo klepání motoru - myslím, že ho už Felicia měla. Zkuste změnit palivo. Co nějaká netěsnost v sání? Někde může být špatný kontakt na konektorech a ŘJ může dostávat špatné informace. Možná zanesená klapka, vada serva ovládajícího klapku, snímač polohy, čert ví.
Skontroluj hadici podtlaku paliva. Hadice je po levé straně od dna sacích svodů a vede zepředu do palivové lišty na kraj, kde na protilehlé hraně je vtok paliva do lišty. Je tam uvnitř takový ventil, který se podtlakem více otvírá a pouští více paliva do lišty, aby při maximálním stříkání vstřiků nepoklesl příliš tlak paliva, že by to nejelo nebo měnilo výkon.
Většinou se hadička drolí u koncovky na liště.
Ten obrázek jsem nevložil já?
doplněno 08.07.13 22:42:Jednovstřik 50kW se dělal i Favorit v letech 93 -95 (95 jen Pick-Up a Van-Plus).
Máš MPi, že? (výše zmíněná hadička)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.