Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis auta

Od: zonbik* odpovědí: 4 změna:

Chtěla jsem se zeptat.Prodávám starší auto do 10 tisic.Na inzerát mi píšou lidé,jestli bych jim auto nenechala na 2 až 3 splátky.To se mi nechce,protože bych už peníze neviděla v dnešní době.Když auto někdo koupí já budu mít smlouvu auto odhlásím a co se stane,když nový majitel auto na sebe nepřihlásí?Stále budu za auto zodpovědná já?Už něco podobného se mi stalo před x lety a byl problém auto odhlásit nový majitel nebyl nikde k zastižení.Proto se po druhé bojím,aby se tato siatuace neopakovala.Byli stím akorát velké starosti.Díky za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

laybor*
hodnocení

0x

Vy auto odhlásíte na nového majitele - to je vše .

Vlastnictví vozu se vždy prokazuje kupní smlouvou -

Registr vozidel neřeší majetkoprávní vztahy .

Pokud si nový majitel vůz na sebe nedohlásí je to jeho věc - vy jste vůz prodala a nejste už majitel .

zonbik*
hodnocení

Tenkrát jsem měla taky smlouvu o prodeji vozidla a odhlásila ho a novy majitel ho na sebe neprihlasil.A policie mi volala,že auto je v Novém Boru at si ho odtáhnu,že stojí na špatném místzě.Vysvětlovala jsem jim,že jsem ho prodala,ale novy majitel si ho neprihlasil.Jenže jsem v techničáku byla psaná stále já tak volali mě.Pak nakonec volali po druhé za nějaký čas ,že vyhořelo .Pak byl klid vyřadilo se z evidence a bylo.Proto se ted bojím,aby se to neopakovalo.Takže stou kupní smlouvou půjdu zrusit i povinne ruceni?To jnim stačí jo?

laybor*

K odhlášení pov stačí kupní smlouva - (jak u které pojištovny) - někde chtějí vidět i velký techničák (že je nový majitel) ale vy jím vysvětlíte , že vůz byl prodán i s doklady .

Policie bohužel vychází z registru vozidel , nemá kde jinde čerpat data , a pokud našla vaše jméno jako posledního člověka uvedeného u příslušných RZ tak volali Vám,

takže navěky uschovat kupní smlouvu a vždy vše vyvracet touto kupní smlouvou.

doplněno 21.05.13 16:41:

Ještě k registru vozidel.

Údaje zapsané v registru vozidel mají deklaratorní charakter, skutečnost, že je vozidlo v registru vozidel zapsáno na jméno Pavel Novák nemusí automaticky znamenat, že je Josef Novák vlastníkem vozidla. Josef Novák může auto prodat nebo darovat komu chce a kdy chce, současně má ale za povinnost tuto změnu nahlásit do registru vozidel. Hodně Nováků to nedělá, a proto vznuikají problémy, která vznikají s autovraky, s pojištěním atd..Myslím , že je nejvyšší čas zákon novelizovat a uložit jednoznačnou povinnost registrovat auto na sebe do XX dnů.

nu*
hodnocení

0x

po odhlášení je v techničáku psán nový majitel, na kterého jste auto odhlásila, a to v mezikoloce vozidlo odhlášeno "na"

Takže pokud si splníte zákobnnou povinnost, budet v techničáku u v reguistru uveden nový majitel a statut auta bude " v převodu"

Novela zákona to vyřeší tak, že kdo auto v polopřevodu do 30-6.2015 na sebe nepřihlásít, ten o auto přijde...bude ze zákona považováno za zaniklé a doklady a značky za ztracené

Takže pokud to někdo kupuje s tím že to ne sebe nikdy nepřihlásí, může počítat s tím že auto bude autem ještě necelé dva roky...a pak papapáááááááááááá

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]