Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím o radu,nechala jsem se zlákat na novou levnější pojistku,ale nevěděla jsem,že pokud platím ročně,smím změnit pojišťovnu až 6 týdnů před koncem poj.období.Teď mám platit 2 pojistky, ikdyž mi to bylo zamítnuto.Je možné tedy převést pojistku k nové pojišťovně i když jsem v polovině roč.období?Teď se hádám s paní,co mi to zarřizovala,že mě na to neupozornila a 2 pojistky platit nechci.Děkuji za radu Prokopová
Jj dej znacky do depozita , zaplatis par kc , s papirem zajdes na pojistovnu a hned jsi to vyzvednes. Nebo napis kupni smlouvu snekym , stim zajdi na pojistovnu a je to. Pak ji vyhodis.
presne, napis kupni smlouvu treba na kamaradku zajdi na pojistovnu zrus si tu jednu smlouvu, kterou chces a smlouvu pak vyhod.
Aby to bylo v pořádku, tak kupní smlouvy musí být dvě - jedna kdy prodá a druhá kdy zase koupí zpět. Kupní smlouva může být i ústní.
Teď pojišťovny občas zkouší odmítnout pojistku ukončit jakože kupní smlouva fiktivní atd. a vyžaduje změnu v registru, ale to nemá oporu v zákoně - vlastnictví určuje kupní smlouva a ne registr. Mají zlevnit a lidi by neutíkali...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.