Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lamela spojky škoda

Od: jura32* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,nevíte kolik má být nejmenší síla opotřebení lamely na škoda 1000/100MB?Mám rozebranou převodovku od traktůrku kde je převodovka ze škoda 1000mb a lamela je silná 8mm,tak se ptám jestli ju tam vrazit zpátky nebo koupit novou děkuji za odpověd.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

To je myslím ještě nýtované, že? Rozhodující je hloubka nýtů, tedy kolik materiálu ještě zbývá, než se lamela sjede na nýty, pokud jsou tam alespoň 2mm, asi bych ji tam vrátil zpět...

jura32*
hodnocení

no zbýdou 2mm,ale jak kde někde je 1,4mm.

tr

zdravím, dal bych novou, sice by to ještě sloužilo, ale traktor dostává občas při rozjezdu pěkné kapky, tak ať to má pořádný záběr a nemusí se to toho šahat a pokud už je to rozhozený, tak vyměnit vše, co už za chvíli bude potřeba vyměnit, zvláště když to nejsou drahé položky.

asi bych sehnal jinou na tom traktůrku ta spojka dostává dle mě asi zabrat víc než kdyby byla v osobáku

hop®

1,4mm není mnoho, raději dejte novou, abyste nedělal "rozborku a sborku" v blízké době znova...

doplněno 20.05.13 12:36:

P.S.: myslím, že spojka není více namáhaná než u původního auta, vzhledem k zpřevodování do pomala...

doplněno 20.05.13 12:52:

Pokud se rozjíždí do kopce s tím vozejkem plným dřeva za auterm, je to větší záhul...

no nevim pokud dá za traktor vozejk plnej dřeva rozjezd do kopce po lesní cestě to si spojka asi užívá *smich*

jura32*
hodnocení

A nestačilo by to vyměnit jenom to obložení+nové nýty,kdysi jsem to dělal na Wartburku ale už si to moc nepamatuju jestli není potřeba nějaký přípravek na ty nýty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]