Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čepy řízení na felicii - zlepší vlastnosti?

Od: michalll* odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

budu dávat mechanikovi svoji felicii na menší opravy, chci se zeptat, když mám trochu vůle v řízení, auto na nerovnostech tak trochu jakoby vyklá volantem atd, jsou to čepy řízení? Pomůže alespoň trochu, když je vyměním a poznám to potom na řízení, nebo jen vyhodím 500 Kč za čepy a nic nepoznám, takže neměnit?

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

čepy řízení je dobré mít bez vůle :)

navíc problém nemusí byt jen čepech řízení sou tu ještě silondbloky ramen a spodní čep ten co jde do těhlice

michalll*
hodnocení

Myslíte čep ramen?

20.05.13 11:26

ano

asd*
hodnocení

0x

Jde o řízení = pokud mají vůli tak vyměnit. Vakl může být ale i jinde, pak to pomůže jen částečně nebo vůbec.

hop®
hodnocení

0x

Pokud máte dobrého mechanika, sám zjistí kde je vůle a doporučí Vám výměnu vadného nebo opotřebovaného dílu. Vůle v řízení je nepříjemná a ve finále i nebezpečná, je dobré ji odstranit, ale ne bezdůvodně měnit celou nápravu i s volantem! ;)

hodnocení

0x

Nechci zakládat nové téma a tak se zeptám zde. Můj mechanik mi sdělil, že u mé felicie 1.6 (bez posilovače říz.) je vůle v hřeben. řízení. Projevuje se to vrzáním při velkém rejdu. Sdělil mi, že nový díl i s čepy stojí cca 2800kč. Já na netu našel díl za 800kč od f. VIKA. Máte někdo zkušenosti s touto značkou? Já nanejvíše od nich kupoval olej. filtr.

vika sou čínani a pokud jí dáš může se stát že to do půlroku spravuješ zas

gumidek*

Největší šmejd!

Řízení origo TRW s CZ manžetkami na čepech za 2000,- na www.amd-autodily.cz

Vůle dělá i tisícihran na volantových hřídelých (kardanových kloubech ... je to přístupné z interiéru pod nohama). Stačí dotáhnout šroubky na 12 nástrčný klíč. Gola 1/4"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]