Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na skútru do kopce

Od: punker* odpovědí: 8 změna:

Ahoj. Jakou rychlostí by měl jet skútr 50ccm v základu do kopce s 80ti kilovým šlověkem?

doplněno 19.05.13 15:06:

a čtyř takt

doplněno 19.05.13 18:54:

asi 30°stoupání

výtka
Upozornění od sys hejkal 19. 05. 2013 15:11:34
doplňte potřebný údaj: stoupání kopce, nebo úhel...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

To vím úplně přesně...

Akorát - ten kopec je jako z Podlesí na Horní Brňov a nebo od přejezdu na Drážky?

*zed*

doplněno 19.05.13 16:00:

A to je - z těch, které jsem napsal, které?

doplněno 19.05.13 17:13:

Hope, obávám se, že už na mnohem mírnější stoupání, než je 90°, se skůtr dost pronese...

doplněno 19.05.13 19:19:

Punkere - jen pro info - stoupání 30° odpovídá stoupání 50 % - a takové stoupání na silnici najdeš opravdu málokde... :-D

Kladeš dotaz, který obsahuje tolik neznámých, že na něj lze odpovědět pouze experimentálně - tedy vzít dotyčnou osobu a skůtr na daný kopec a projet se.

doplněno 19.05.13 21:19:

Praivo: Máš pravdu - i nemáš... :-D Počítal jsem špatně (sin namísto tg), ale 30° je 57,7 % ...

doplněno 19.05.13 21:21:

Punker - Prudké kopce ani ´vymazlené´ dvoutaktní Simsony (50) s manuální převodovkou nevyjížděly žádnou závratnou rychlostí...

praivo*

Počítáš špatně. 50 % = 22,5°; 30° = cca. 67 %.

punker*
hodnocení

mám na mysli střední nebo větší stoupání

ccc*

Třeba 100 % svah.

hop®

...anebo 90-tistupňový... ;)

doplněno 20.05.13 10:40:

Fribble *haha*

fribble*

Mně skutr na 90st. svahu jede bez problémů, ale odpadne mi přední kolo od asfaltu a spadnu na záda. Není ten skutr nějakej divnej?

punker*
hodnocení

omlouvám se,ale nevím jak takový kopec popsat...se mnou to do kopce právě jelo asi 30 km/h a z delšího kopce i přes 80km/h

fichtlista
hodnocení

0x

V trialu kus po zdi vyjedou, ale že i civilní skůtr to zírám...

30° je celkem strmá střecha, 30% na silnici je občas vidět - domorodci na tom sáňkujou (v létě).

12% je celkem častý krpál na normální menší silnici, fichtl i Simson v tom sotva jedou a spolujezdec někdy musí běžet vedle a zatlačit ;)

= 30 kmh je ještě dobrý ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]