Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, vlastním Audi A4 r.v. 2007 s automatem, doteď jsem vlastnil Audi A4 2005, taktéž s automatem, dnes mi psali z Audi, že se olej v převodovce nemění, že je doživotní, nicméně u starší Audi, kteoru jsem měl doteď mi olej měnili po 60tkm, tak jak je to možné?
Jedna vec je co Te napisou od vyrobce, druha vec je, co potrebuje prevodovka pro spravnou funkcnost.
Kolik km je zarucnich? 120t? 150t? To je totiz cislo, po kterou vyrobce bude za prevodovku zodpovidat a to je i ta jeho "celozivotnost".
PREVODOVCE NEMUZE USKODIT PRAVIDELNA VYMENA SPRAVNEHO OLEJE. POUZE NAOPAK. Tech par penez co za to das se Ti bohate vrati.
Ano. Je mozne, ze by prevodovka vydrzela velky najezd i tak, ale to Te nikdo nezaruci.
Olej je pro automat alfa a omega. Neni to pouze lubrikant a chladivo, ale tez hydraulicky prvek.
Za mne rozhodne menit.
Doplním jen co psal Axus.Výrobce velmi pravděpodobně nepředpokládají,že jeho auta budpou jezdit ještě za 10 a více let (možná 5? a více?,to je fuk),nebo možná ano ,aby každý po ujetí cca300 tisíc kupoval new převodovku a tím si zajistil další výdělek?Kdo ví!
U manuálu to až tak nevadí,že auto na "doživotní" náplň najede třeba 3OO tisíc /pkd neteče / ,ale pkd chceš aby ti automatická převodovka šlapala jak má tak vyměn IHNED a potom každých cca 100 tisíc?Pkd se chceš jen chvíli povozit a pak dát dál tak se na to vy... (ostatně jak je zde v česku zvykem) a pojezdi a dej pryč!
Tak jsem volal do druhého Audi servisu, a tam mi řekli, že se mění, takže máte pravdu, vyměním...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.