Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mění se v automatu olej nebo ne?

Od: mailex odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, vlastním Audi A4 r.v. 2007 s automatem, doteď jsem vlastnil Audi A4 2005, taktéž s automatem, dnes mi psali z Audi, že se olej v převodovce nemění, že je doživotní, nicméně u starší Audi, kteoru jsem měl doteď mi olej měnili po 60tkm, tak jak je to možné?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jedna vec je co Te napisou od vyrobce, druha vec je, co potrebuje prevodovka pro spravnou funkcnost.

Kolik km je zarucnich? 120t? 150t? To je totiz cislo, po kterou vyrobce bude za prevodovku zodpovidat a to je i ta jeho "celozivotnost".

PREVODOVCE NEMUZE USKODIT PRAVIDELNA VYMENA SPRAVNEHO OLEJE. POUZE NAOPAK. Tech par penez co za to das se Ti bohate vrati.

Ano. Je mozne, ze by prevodovka vydrzela velky najezd i tak, ale to Te nikdo nezaruci.

Olej je pro automat alfa a omega. Neni to pouze lubrikant a chladivo, ale tez hydraulicky prvek.

Za mne rozhodne menit.

nu*
hodnocení

0x

poslechni výrobce, až se převodovka vysype koupíš si v Porsche novou...bude stát tolik jako ojetá átrojka

hodnocení

0x
Jak psal axus, doživotní znamená něco jako 200-250tis km. Taky jde samozřejmě i o čas. Já měnil po 5 letech při 160 tis, najel jsem dalších 40tis a vše je ok. Četl jsem, že by se snad mělo měnit při 120tis a pak každých 60tis... olej + filtr.
doplněno 05.08.13 19:07: Ještě mě napadlo, že v autorizovaném servisu umí také vyměnit i doživotní olej *smich*

hodnocení

0x

Doplním jen co psal Axus.Výrobce velmi pravděpodobně nepředpokládají,že jeho auta budpou jezdit ještě za 10 a více let (možná 5? a více?,to je fuk),nebo možná ano ,aby každý po ujetí cca300 tisíc kupoval new převodovku a tím si zajistil další výdělek?Kdo ví!

U manuálu to až tak nevadí,že auto na "doživotní" náplň najede třeba 3OO tisíc /pkd neteče / ,ale pkd chceš aby ti automatická převodovka šlapala jak má tak vyměn IHNED a potom každých cca 100 tisíc?Pkd se chceš jen chvíli povozit a pak dát dál tak se na to vy... (ostatně jak je zde v česku zvykem) a pojezdi a dej pryč!

jyri*
hodnocení

0x

vím sice že většinou bívá to co řekne výrobce pravda ale já bych s nimi nesouhlasil nyní bych ho raději vyměnil přece jen je lepší vyměnit a najet o nějaké ty tkm víc ne? za mě rozhodně vyměnit a poté měnit po každých předepsaných intervalech oleje

foreverybody
hodnocení

Tak jsem volal do druhého Audi servisu, a tam mi řekli, že se mění, takže máte pravdu, vyměním...

erikch*
S oleji v prevodovkach(nejen automat.) Je to podobně jako s tzv.longlife oleji...i pres různá tvrzení výrobců je to technicky nesmysl( chemické reakce ani Audi nebo Bentley prostě neo...jebe)...takže měnit a to každých 60 000km to číslo není vycucane z prstu ale fundované určené jenže ne výrobci aut ale olejů...A jak známo z olejů automobilky nemají ani kacku na rozdíl od aut.převodovek...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]