Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení vozidla

Od: walden odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

vzhledem k tomu, že sem si tu otázku už jednou napsal a pak se smazala, tak to hodně zkrátím :)

Před pár dny mi bohužel odešel můj miláček. Oprava by neměla smysl. Takže mám takové 2 otázky.

1) Mám možného kupce, jenže.. Když bylo auto přepisováno na mě, tak sem neplatil eko. daň (3000,-). Z důvodu, že po prvním majiteli auto sdědila jeho manželka. Chápu tedy správně, že i jakýkoliv následující majitel by měl být ušetřen?

2) Pokud bych si auto chtěl ponechat a prodat ho na díly, je nějaká možnost? Jelikož pokud auto chci vyřadit trvale z registru, tak je potřeba potvrzení o likvidaci. Je nějaký způsob jak auto odhlásit, ale nemuset likvidovat?

Díky za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Minulý týden jsme to dělali v Brně, manžel zdědil a eko daň neplatil ovšem řekli další kupec platí pokud není ZTP, škodu 105 odhlásil jen vypsal jejich formulář, že po vyřazení z evidence bude sloužit pro hospodářské účely. Bez problémů a už je i prodaná.

doplněno 16.05.13 19:33:

Jen dodám, že jsme sepsali kupní smlouvu a tam jasně napsali, že jde o vozidlo vyřazené trvale z provozu. Vypsali čísla z techničáku, VIN a všechna co tam byla aby jsme měli krytí pokud by kluk s autem jezdil a havaroval a PČR podle čísel našla majitele co auto odhlásil. Ano pan Milan má pravdu, auto se nejdříve muselo přihlásit na dědice a následně u druhého okýnka vyřadit a odevzdat SPZ, TP z razítkem vyřazeno z provozu nám zůstal, ten potřebujete na zrušení povinného ručení.

hodnocení

0x

1) ano zaplatí ten co se bude zapisovat do techničáku

2) nemůžete prodat vozidlo na náhradní díly, nemůžete vozidlo vyřadit, pokud nebudete zapsán v techničáku. Vozidlo zle vyřadit na zánik využití vozidla.

walden
hodnocení

Četl jsem na internetu spoustu článků a tam je řečeno, že se eko daň platí akorát jednou a to při prvním převodu. Tedy pokud první převod vozidla byl řešen dědictvím a další převod na mě sem nic neplatil, tak mi přijde logické, že ani další majitel nebude nic platit.

nu*

přesně tak, po osvobození od ekodaně jí neplatí už nikdo, jde jen o to zda k osvobození skutečně došlo podle zákona

lidus*

V TP musí být razítko, osvobozeno od eko daně a to v BRNĚ jako dědic nedostanete i když daň neplatíte. Pokud tam je, nikdo už dál neplatí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]