Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám vyměněný výfuk - starý už byl špatný (16let - zněl, jako když mám tuning) a bylo mi řečeno, že ten nový vydrží cca 3 roky! Je to možný? Přeci nebudu měnit každý 3 roky výfuk?
Další moje otázka je, čím bych mohla obnovit zašlý lak? Prý pomocí nějakého "pískování" a následně leštění? Od profesionálů by to prý stálo 3.000Kč a vydrží to cca 2roky! Vím, že to bude dřina, ale radši bych sama, ale potřebuji odborně poradit, v prodejnách většinou jen tak nejistě plácají a ničím si nejsou jistí .
díky za odpovědi
na ten lak - kup si pastu Tempo (tam kde jsou náhradní díly) a postupuj podle návodu. Je to dřina, málem mi upadly ruce, ale dáš to. Pokud jsi vybavená, tak je na to i takový přístroj, něco jako leštička. Syn mi tuhle řekl, že když máme vrtačku s regulací otáček, tak se prý prodává nějaký leštící nástavec na auta a tím to taky půjde. Nevím, neviděla, nezkoušela.
Dva roky to nevydrží ale tak půl roku jistě.
add výfuk, prý to je jakási polská výroba a rychle to hnije.
Od jednoho zdroje jsem slyšel,že mu původní výfuk na žigulu vydržel celou dobu jako zbytek auta (cca25let) ale taky říkal,že před zimoukaždou! šel dolů očistit ,natřít vypalovací stříbřenkou,obalit několika vrstvami alobalu a pak namontit z5!
Od dalších jsem slyšel,že ať dělali co chtěli,tak jim na stodváce nevydržel dýl jak 3 roky,až nerozový (na zákázku dělaný )vydržel více asi 4 roky než celé zrušili!
Ber to takhle-v palivu je voda,málo ale je,jezdíš málo kondenzuje vevnitř a neodpaří se,z venčí,kydykoliv prší,v zimě břečka jde na v podstatě minimálně chráněný výfuk,vody,sůl na horký výfuk tak co to může dělat?Záleží jaký koupíš pkd je to nejen polský šmejd tak je minimálně o polovinu lehčí než kvalitní. Než jsem si koupil tak jsem vznesl dotaz na příslušném fóru a dle rady a zkušeností jsem zakoupil na aukru-dvě zimy a je OK ani stopa rzi,o korozi ani nemluvě!
Existuje silikonový lak. Když sem to tím natřel, tak jsem 6let jezdil, a když jsem prodával auto, tak kupující nechtěl věřit stáří výfuku. Byl úplně zdravý-zvenčí. Jak zevnitř nevím. Má to velkou nevýhodu, ten lak stojí myslím kolem 2-2,5tisíc půllitr. Stačí to tak na dva nátěry jednoho výfuku.
Je to tohle: web.elchemco.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.