Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může nedostatek paliva poškodit motor?

Od: punker* odpovědí: 12 změna:

Zdravím. Asi mám špatný palivový čerpadlo (netěsní) myslím že má horší tlak a když startuju studenej motor (ráno) tak trošku střílí do sání. Fakt do sání a ne do výfuku ;) ještě než sem to přetěsnil tak to dělalo větší bordel,to sem se i bál,že to to plastový sání roztrhne. Teď to dělá něco podobnýho,ale míň. a taky se mi zdálo že chrčel motor,ale mořná to byla přední maska (mřížka) to nevím. A tak se ptám jestli nedostatek paliva může mít negativní vliv na motor? Po pár vteřinách nastartovanýho motoru je to OK...stači jemně prošlápnout plynový pedál.

Fiat Brava 1.6 76KW r.v.99

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

To,že motor "střílí",ať do výfuku,což znamená bohatou směs,nebo do sání,což signalizuje chudou směs.Ale může to způsobit i špatně seřízenou elektriku.

JABRAKA

punker*
hodnocení

Ono to ani moc netáhne a diagnostika byla bez závad...a s tím čerpadlem sem aji počítal že budu muset sehnat jiný. Kolik můžou chtít v servise za změření tlaku? :)

kecal
hodnocení

0x

Může to být i vadný regulátor tlaku paliva,je tam membrána a ta časem odchází.Většinou je regulátor u hlavy motoru.a vede tam benz.hadička i hadička od podtlaku sání.Na málo benzínu se nemá jezdit protože pak se zadírá čerpadlo v nádrži a hned odejde.Jsou to ozubená kolečka a když tam nejde benzín tak se to zadře.Nebo jsou netěsné hadičky od bnzínu.Nejlepší je na hadičku napojit manometr/obyčejný budík na měření tlaku,např vody nebo oleje/ a ten ukáže jaký je tam tlak

punker*
hodnocení

U toho auta co sem psal je regulátor tlaku přímo v čerpadle (koši čerpadla). Já nejspíš závadu znám,ale budík na měření tlaku oleje,nebo vody nemám :( že se nemá jezdit s prázdnou nádrží taky vím,protože čerpadlo je ponořené do benzínu kterým se chladí. Ale já benzínu mám dost jen do motoru se ho zřejmě dostává nedostatek.

kecal

Manometry jsou za babku na aukru.Nebo kdekoliv kde prodávají díly na instalateřinu,topení.Tlak je v palivovém potrubí asi 2,5 atmosfery čili 250 kPa.Jako v pneumatice

punker*
hodnocení

Na aukru je mají fakt levná,ale + pošta a vyjde mě to na 130Kč spíš mě zajímá na jak dlouho to měření je,protože možná by to změřili i automechanici ve škole :)

kecal
hodnocení

0x

regulátor tlaku je v koši čerpadla?Není tam ještě jeden u motoru?Přeci musí být ovládaný ještě i podtlakem ze sání,vede od toho hadička do sacího potrubí

punker*
hodnocení

u motoru fakt není...hledal jsem ho tamprohlížel sem manuál a ptal sem se na fiatbravaklubu a prý tam není v motorovým prostoru ho mají předfaceliftový modely já mám pofaceliftu :)

kecal

Asi je na vstřikovací liště u vstřikovačů nebo okolo.

kecal
hodnocení

0x

tak nic,pardon

hodnocení

0x

Nedostatek paliva nemůže poškodit motor!To co Vám to dělá není čerpadlem,pokud dává ,málo paliva motoru,tento by běžel hoooodně špatně ani přidání by nepomohlo,dusil by se a nešel do otáček!

punker*
hodnocení

ale jo do otáček by šel,ta netěsnost je v palivovým koši,je tam tryska a za ní deklík kolem kterýho to protíká.Když sem to neměl zatěsněný tak motor cukal,když sem šlápl na plyn tak se dusil,ale jak se dostal cca nad 2tisíce otáček,tak se chytl a jel vpohodě,teď to dělá taky jenom trochu míň. Jo a taky když otočím klíček,nechám natlakovat,vypnu klíček a zase ho zapnu tak znovu tlakuje což by myslím dělat nemělo.

doplněno 16.05.13 20:28:

Teď přemýšlím jestli sehnat jiný čerpadlo za 300Kč,nebo koupit těsnící pastu která stojí přes 200Kč...myslím tu jak se s ní těsní motory převodovky atd,měla by být odolná proti benzínu. Myslím že by to mohlo fungovat :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]