Nejste přihlášen/a.
Do konce letošního roku musím vyměnit řidičák sk. B. Je to ještě ten růžový řidičák. Během podání žádosti na úřadě a čekací doby přibližně 20 dnů budu moci jezdit ještě na svůj starý řidičák a nebo mi ho při podání žádosti ten starý řidičák odeberou? Doufám, že ne. Jinak bych musel začít sportovat a koupit kolo na dlouhé každodenní trasy
Máte to vcelku jedno váš ŘP už nel být vyměněn a je tedy neplatný se všemi možnými následky.
To víte že ne. Mám řidičák vydaný v roce 2004 někdy v únoru. Čas na výměnu je do konce letošního roku. Bohužel nikde na internetu nemohu nalézt, zda po dobu žádosti o vydání nového průkazu budu moct jezdit ještě na ten starý nebo ne, ale předpokládám, že mi ho nechají a budu moct jezdit dál, když je stále ještě v platnosti. Jen si tuto teorii chci zde potvrdit.
Starý řidičák vám zůstane až do výměny (převzetí) nového.
Pokud je platný, tak není důvod, abyste jen kvůli podání žádosti chodil pěšky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.