Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, palec v rozdělovači se točí kterým směrem?
Poté může mi někdo poradit jak se zapojují kabely od svíček k rozdělovači? Mám v tom zmatek, asi není jedno, který kabel kam zapojit? Mohl by mi to někdo napsat jak to příjde? Označil jsem svíčky zleva doprava čísly 1,2,3,4.
Děkuji mockrát
Tak pořadí pálení už zmiňovali přede mnou. Podle foto to typuji na rozdělovač na Felicii. Tam je směr pálení, ve směru hodinových ručiček.
doplněno 14.05.13 22:35:To nejde dělat podle tvých představ. Rozdělovač není vždy na stejném místě a jednou může být kabel na první svíčku nejdelší podruhé nejkatší. Jednou se palec otáčí doleva podruhé doprava. Někdy je na víčku značka na první, jindy je posán číslicemi pořadí a někdy není vůbec nic.To se liší motor od motoru. První válec se bere v drtivé většině nejližší od rozvodů.
Taky musíš vycházet z nastavení rozdělovače. Někdy rozdělovač nejde otočit a jindy ho dáš klidně o 180° obráceně a pak musíš dát i kabely podle toho.
Směr otáčení palce hravě zjistíte při odvíčkovaném rozdělovači, ať Vám někdo přes startér otočí motorem...
Jo tak to je, já bych to chtěl znát jak je to na všch autech, ne na konkretním.
Tedy nejprve si zjistim jakým směrem se otáčí palec a potom od značky rozdělovače je svíčka č. 1 a poté podle toho 3,4,2 jak se otáčel palec?
První svíčku ještě poznám jak? Jde od ní nejdelší kabel nebo nejkratší?
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.