Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velký TP omezen

Od: ricardoun odpovědí: 9 změna:

Zdravím všechny ahoj. Koupil jsem ojetý vůz a byl odhlášen na mě. V TP je dole napsáno omezeno do a datum. A toto datum je v OTP zastřihnuto. Co to je? Jak můžou omezit TP a OTP? Vždyť novela 56/2001 bude nejdříve v roce 2015.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

endyfrog*
hodnocení

0x

jste povinnen do 14 dnů na sebe dohlásit jinak vám hrozí pokuta a pokud budete jezdit tak taky tím myslým po té lhůtě

cyril*
hodnocení

0x

Co to je? Je to termín, do kterého musí proběhnout registrace provozovatele, pokud má být vozidlo provozováno. Co je na tom nepochopitelného?

reason
hodnocení

Také mi není jasné, jak můžou omezit platnost TP? Má to oporu v zákoně? Za nedodržení lhůty na přepsání neexistuje sankce. Je to i posáno v důvodové zprávě k novele zákona 56/2001

cyril*

Chcete vozidlo provozovat i nadále - tak jej na příslušném úřadě zaregistrujte k osobě provozovatele. Pokud chcete řešit legislativu, oslovte své zastupitele v poslanecké sněmovně a v senátu.

Jestliže Vám stačí zanadávat si, tak nic řešit nemusíte.

nu*
hodnocení

0x

Váš poslanec ve 2. čtení zvednul ruku za návrh, že kdo se do 6 měsíců od nabytí účinnosti zákona nepřihlásí k autu jako vlastník, tomu auto ze zákona ZANIKNE, doklady a značky budou považovány za zničené.

Pak nebudete mít nic, jen hromadů plechů a náhradních dílů.

Na Vašem míste bych to dohlásil, předpokládám že za několk měsíců se začnou na úřadech tvořit fronty, jen co to vyjde ve sbírce zákonů...MDCR slibovalo masivní mediální kampaň, a při současném stavu registru se za pár měsíců ten milion aut v polopřevodu nedoregistruje ani kdyby pan Stanjura hrozně moc chtěl.

krtkoun
Co vím tak to Stanjura stáhl, že se musí pár věci přepracovat.. Nebo jak to je?
nu*

ano, Stanjura to stáhnul v únoru, kvůli tomu že zákon neřešil co s polopřevody atd...sněmovní tisk už má přílohy 717/1 a 717/2 a celé to jde do 3 čtení...v úterý to prohjednal hospodářssdký výbor a v pátek sněmovna, ve 2. čtení odhlasovala že to posílá do 3. čtení...pak do senátu, k prezidentovi a pak to vyjde ve sbírce...

kubas
no hura konecne si rozjedu vrakac a nebudu muset ty auta odhlasovat

buss
hodnocení

0x

Já bych nepřemýšlel, šel a zaregistroval se. Konečně bude jednou v něčem pořádek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]