Nejste přihlášen/a.
Hezký den,
koupila jsem Škodu octavii II . Při koupi automobilu jsem si vzala kamaráda, technika, který auto "napichl" na PC a ověřil jeho stav. Vše bylo OK. Vzhledem k tomu, že je to benzín s automat.převodovkou, kamarád dělá přímo ve škodovce a nechala jsem si auto prověřit přes centrální databázi, abych věděl kdy se měnil olej. A ehjhe, prý se někdo snažil velmi dobře zamaskovat stočení km. Já auto koupila - ve smlouvě uvedeno " počet najetých kilometrů : 147700" ale ve skutečnosti se díky databázi Skodovky zjistilo, že auto mělo 01/2013 najeto cca 214tis km. Prodejce jsem kontaktovala a požadovala slevu, on mi řekl, že to koupil s tachometrem cca 140tis a že je tedy zobliga. Mě to ale nezajíma, chci buď slevu, nebo odstoupení od smlouvy. Když odstoupím od smlouvy, dostanu peníze hned, nebo se to bude nějak táhnout? Co dál? Poraďte
Slušně řečeno, mohla byste je žalovat za podvod.
Pokud byste měla dobrého právníka, který by uvedl, že na základě toho, že máte přetočený tachometr, neznáte správně technický stav vozu, protože logicky předpokládáte, že je v lepším stavu, než nejspíš skutečně je a proto nevyměníte některé náhradní díly a jasně budete i jinak provádět doporučený servis, pak to může znamenat ohrožení nejen vás, ale i ostatních účastníků provozu.
Je to prostě hnusná prasárna, co dovolí zákony!
Lpět na stavu tacho je imho nesmysl. Záleží hlavně na stavu. A kupující uvádí, že mechanik byl spokojen, OK..
Přesně tak. Jestli se předchozí majitel o auto řádně staral,je lepší když má přes 200000,než když ho mělo nějaký prase,který třeba ani neměnilo olej a najede o sto tísíc míň.
Auto má dobrý technický stav, dle serv.historie Škoda pravidelně servisováno. Pouze KM jsou stočeny. Každopádně dle právníka mám právo na odstoupení z kupní smlouvy a podání trest.oznámení za pokus o podvod a klamání spotřebitele. Prodejce odpovídá za stav tachmetru.
Tak co tady řešíte, když už Vám to poradil právník? Podle občanského zákoníku není stav věci takový, jaký je ve smlouvě, i kdyby auto bylo vyvedeno ve zlatě. Odpovědnost prodejce za stav tachometru není de iure totéž, co odpovědnost prodejce za stav prodávací věci, ale de facto ano*. Odstoupit od smlouvy minimálně, podání tr. oznámení je na Vás.
*) Prodejce nezodpovídá za to, jestli někdo předtím manipuloval s tachometrem, odpovídá však za to, co prodává. Ale to není Vaše věc, nýbrž jeho.
Za stav tachometru prodejce neodpovídá.
doplněno 13.05.13 22:14:Vrátit zpět a pořadovat celou kupní částku, udělat prodejci "dobrou rejklamu" a přivézt si auto z německa s nestočeným tachometrem. I za cenu že bude o něco dražší.
Tady v ČR nekupovat NIC!
doplněno 13.05.13 22:15:mimochodem doporučuji manuální 6-kvalt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.