Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebovala bych poradit. Mám VW Polo 1992, je bez problému, jen se mi poslední dobou stává, že když s ním jedu, rozsvítí se kontrolky oleje a teploty. Olej mám nově vyměněný, je to tam dost, teplota být vysoká nemůže, protože je to po nastartování.
Někdy svítí celou cestu, někdy přestanou, přítel je prý promazal, nesvítilo mu to, a dnes když jsem do toho opět po delší době sedla já, tak mě opět auto přivítalo všemi kontrolkami
nevíte, čím by to mohlo být? Děkuji L.
1x
Než budete měnit čidla , pozorujte bedlivě v jakém případě (provozu) se závada objevuje. Npř. Když je vozidlo zahřáté na provozní teplotu , je olej řidší a tím při volnoběhu , může kontrolka tlaku oleje problikávat a ještě k tomu při opotřebovaném motoru , dokonce svíti. Překontrolujte také vizuálně , při otevření nalévacího otvoru oleje a za chodu motoru , zda je vidět olej , který proudí po pohybujích se součástkách , které jsou vidět otvorem. Kdyby motor nemazal , tak jste už dávno nejezdila.
1x
doplněno 05.02.09 22:23: Ještě bych zkontroloval ukostření motoru ke karoserii.
Neviděl bych závadu ve špatných spojích čidel , ani v pojistkách. Vždyť tyto měří obvody mají velmi malou spotřebu el.energie ( A ) a to neni katastrofálně náchylné k nefunkci z důvodů zhoršení spojů. Konkor by neměl vadit , ale za účinnější bych v tomto případě doporučoval , pohnutí s pojistkami , případně vyjmou a opět nasadi , případně i opakovat , tím se stykové plochy pojistek očistí. Stále jste neuvedl (a) v jakém režimu provozu (zahřátí motoru) se závada vyskytuje a proto jen tato rada , která bude zřejmě neúčinná.
0x
Co presne pritel promazal?
Pokud se SKUTECNE motor neprehriva a oleje je dost, muze byt problem v cidlech teploty a tlaku oleje. U oleje tez muze byt spatne olejove cerpadlo.
Pokud to ukazuje pouze nekdy, je tez mozne, ze jsou odhalene draty, ktere se nekdy dotknou kostry a ukazou spatny udaj.
Promazával právě ty čidla, olejové je asi opravdu špatné, protože mi to i v létě začalo hodně pískat, že není olej, ale oleje tam bylo ažaž. Jak zjistí, kde jsou dráty odhalené? Prý si s tím neví rady ![]()
To chce ty svazky dratu prohlidnout. To se jinak nezjisti. Ale to se stane treba jenom nekde, kde jdou draty pres hranu a podobne. Proste vizualni kontrola.
Prvni krok, vyzkouset jine cidlo - nejlepe z jineho auta, aby ste ho hned nemuseli kupovat - kdyz to nepomuze, tak si pripravit prasule na olejove cerpadlo.
Nezobrazuje se mi tu cela diskuse, tak uz nevim, jak je to auto stary, ale pokud u nej de provest diagnostika napichnutim na pocitac, tak ta by mela (to je vzdy ale pouze teorie, proto pisi mela, ne musi) vadne cidlo odhalit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.